Tadić: Svaka utakmica nam je bitna

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.08.20. | 18:54

„Uvek želimo da pobedimo“, kaže srpski as

Gotovo da je zaboravio Dušan Tadić kako je to igrati takmičarske utakmice. Poslednju koju je odigrao bila je još 7. marta. A, onda je buknula korona.

Bez obzira na to zamenik kapitena reprezentacije Srbije tvrdi da će biti potpuno spreman da povede Orlove po pobedu 3. septembra u Moskvi protiv Rusije.

Izabrane vesti

Dosta se dobro osećam. Imali smo (Ajaks, prim.aut.) sedam prijateljskih utakmica, od toga sam šest odigrao. Poslednje nedelje dve po 90 minuta. Spreman sam za izazov“, poručuje Tadić.

Priznaje kreator igre srpske reprezentacije da su Rusi, sa te strane gledano, u solidnoj prednosti. Baćuške su već odigrale šest kola prvenstva, a gotovo svi članovi državnog tima nastupaju za domaće klubove.

Specifična situacija, pričao nam je selektor o tome. Najbitnije je da se prilagodimo najbolje što možemo. Oni su u punom ritmu, ali mislim da se i mi dobro fizički osećamo i da moramo što bolje da se pripremimo za taj duel“.

Šta je važnije, dve utakmice Lige nacija ili baraž u oktobru sa Norveškom? Tadić – ne bira.

Nama je svaka utakmica bitna. Hoćemo da odigramo što je bolje moguće, meč ima takmičarsku draž, a mi smo svi takmičari. Uvek želimo da pobedimo, da pokažemo da smo bolji od rivala. Potrudićemo se da pobedimo i u Moskvi“.

Nekog pritiska da bi eventualno loši rezultati protiv Rusije i Turske mogli da poljuljaju atmosferu pred put u Oslo nema, uverava as Ajaksa.

Mislim da imamo dovoljno iskustva da se pripremimo u našim glavama za sve. Znamo da igramo pod pritiskom, ceo život igramo pod pritiskom, pa nema šta da nam poljulja samopouzdanje. Verujem u ovu ekipu“.

A, deo te ekipe više nije Nemanja Matić, koji je iznenada odlučio da se povuče iz državnog tima.

Mi smo mala zemlja i sigurno je da će nam uvek nedostajati veliki igrači kao što je Matić. Ali, šta da se radi, to je njegova odluka, mi je poštujemo“, podvukao je Dušan Tadić.



tagovi

Dušan Tadićfudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara