Mario Mandžukić (©Reuters)
Mario Mandžukić (©Reuters)

Tandem Mandžukić – Ibrahimović za Milanov atak na Zvezdu i skudeto! Meite u narednih sedam dana

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.01.21. | 09:21

Rosoneri zovu hrvatskog napadača… I vezistu iz Torina

Luka Jović se vratio u Ajntraht, Milan je morao da potraži drugo rešenje za špic ekipe i čini se da ga je pronašao u – Mariju Mandžukiću. Kako navode brojni izvori iz Italije, predvođeni transfer specijalistom Đanlukom di Marcijem, Rosoneri su već kontaktirali sa napadačevim zastupnicima sa pitanjem da li je iskusni Hrvat zainteresovan za dolazak na San Siro.

Jasno je: Zlatan Ibrahimović ostaje broj jedan, ali on ne može da iznese celu sezonu na leđima, a Stefanu Pioliju je neophodna i opcija B ako misli da ozbiljno napadne titulu prvaka Italije. Torinski Tutosport još navodi: Mandžukić je načelno potvrdno odgovorio na ponudu iz Milana.

Izabrane vesti

To naravno ne znači da će Mandžukić i doći, jer Rosoneri prvo treba da ispune njegove finansijske prohteve, a o njima tek treba da se pregovara. Međutim. čini se da je Mandžukić sada prvi pik Paola Maldinija i njegovih saradnika, ispred Kaljarijevog Leonarda Pavoletija i Đanluke Skamake iz Đenove.

Nije možda takav potencijal, ali stigao bi kao slobodan igrač nakon raskida saradnje sa Al Duhailom, a za razliku od dvojice pomenutih ima iskustvo koje bi moglo da bude od momentalne koristi u šampionskoj trci.

Istovremeno, Rosoneri pregovaraju sa menadžerom Gordonom Stipićem oko novog ugovora za Hakana Čalhanoglua, kome će biti ponuđena plata od 4.000.000 evra godišnje plus bonusi. Stipić je isprva tražio između 6.000.000 i 6.500.000 evra, toliko neće dobiti, sad je razlika značajno manja.

Nevezano za to, Milan će pokušati da iz Torina dovede Sualija Meitea, na pozajmicu sa pravom ili obavezom otkupa. Samu pozajmicu Milan bi platio 1.000.000 evra, a onda bi dodao još 7.000.000 do 8.000.000 ako bi poželeo da otkupi ugovor 22-godišnjeg centralnog veznog. Nadaju se da će sve biti završeno u roku od sedam dana.

Ostaje na kraju i pitanje štopera, Mohamed Simakan je bio već viđen na “San Siru”, Maldini ga i dalje želi, ali želi i popust s obzirom da se u međuvremenu povredio i da će pauzirati naredna dva meseca. Do sada se pominjala suma od oko 15.000.000 evra za Strazburgovog defanzivca.



tagovi

Mario MandžukićMohamed SimakanSualio Meite

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara