©Starsport
©Starsport

Tandem Zvezdinih lidera "klase 2005" na izlaznim vratima

Vreme čitanja: 3min | sre. 29.03.23. | 16:42

Nikolašević Šljivićevim stopama, uz centralnog vezistu i krilo crveno-belih pred odlaskom iz Ljutice Bogdana

Aktuelna sezona donela je u Ljutice Bogdana izlazak klase 05 na seniorsku scenu, te se u dresu Grafičara crveno-beloj javnosti predstavio niz talenata. Jovan Mijatović prvi je privukao pažnju i u ljubičastom dresu praktično samo nastavio gde je stao u omladinskoj konkurenciji te je pre nego što je stigao do dvocifrenog broja prvoligaških izazova nagrađen promiocijom u prvi tim šampiona Srbije. Da imaju potencijal za elitnu domaću scenu nagovestili su i desni bek Kosta Nedeljković , napadač Mateja Bubanj, štoper Aleksej Vukićević i golman Stefan Marinković... Ipak, uprkos činjenici da je iz generacije 2005. već iskoračio jedan prvotimac, a da nekolicina njegovih klasića kuca na vrata istog, utisak kvari podatak da dvojica bisera koji su godinama unazad svrstavani u krem ne samo crveno-bele selekcije ovog uzrasta već i na nivou Srbije i regiona Jovan Šljivić i Mirko Nikolašević su na izlaznim vratima kluba i to kao slobodni igrači.

Iako je do razrešenja statusa pomenutog tandema ostalo još nekoliko meseci (Nikolaševiću ugovor ističe na kraju sezone, a Šljiviću na kraju godine) izvesnio je da će i centralni vezista i krilni napadač u narednim mesecima promeniti boje koje brane. Prema informacijama Mozzart Sporta i Šljivić i Nikolašević istakli su želju da promene sredinu i odbili nove ugovore te će redove šampiona Srbije napustiti na kraju sezone. Šljivićev status već mesecima je na mrtvoj tački, a razmimoilaženje u stavovima sa rikovodstvom kluba uticalo je da je bez akmičarskih minuta od oktobra i duela sa Inđijom.

Izabrane vesti

Sudbinu fudbalskog arhitekte iz Župe doživeo je ovog proleća i Nikolašević koji nije uspeo da dogovori nastavak saradnje sa crveno-belima te je takođe pao u drugi plan. Ofanzivac iz Bačke Palanke koji je u pionirskim danima stigao iz Vojvodine u Crvenu zvezdu početkom drugog dela sezone razgovarao je sa predstavnicima kluba, a epilog neuspelih pregovora je da od utakmice sa Novim Sadom početkom meseca nije zabeležio minute. Nikolašević se od pomenutog susreta u protokolu našao još samo za utakmicu narednog kola protiv Trajala, ali je taj susret proveo na klupi, dok je utakmice Grafičara sa Jedinstvom, OFK Vršvem i Slobodom gledao sa tribina.

Šljivić i Nikolašević, koji su uz Mijatovića bili nosioci generacije na putu do kadetske i omladinske titule izgubili su u međuvremenu i mesta u omladinskoj reprezentaciji koja je prethodnih dana nesrećno ostala bez plasmana na Evropsko prvenstvo, međutim izvesno je da će predstavljati budućnost domaćeg fudbala. O potencijalu dvojca govore brojne individualne nagrade te je Nikolašević pre dve sezone proglašen za najboljeg kadeta Crvene zvezde, dok je Šljivić prethodnog leta svrstan među 60 najsjajnijih bisera po izboru Gardijana.

Britanski dnevnik u obrazloženju izbora talentovanog kreatora igre tada je naveo:

"Srbija ima nekoliko vrhunskih talenata u ovoj generaciji i teško je reći koji ima najveće šanse da uspe. Šljivić možda nije najsigurniji među njima, ali je verovatno najuzbudljiviji, ističe se tehnikom i kreativnošću. Jedan od najmlađih u timu koji se plasirao u polufinale EP do 17 godina, počeo je da pravi talase u seniorskom fudbalu, postigao je tri gola u prvih pet nastupa na pozajmici u Grafičaru, filijali Crvene zvezde koja igra u drugoj ligi. Vitak, veoma pokretljiv i svestran plejmejker, on je zaista jak na lopti, sposoban da dribla velikom brzinom i da svojim dodavanjima pronalazi nepredvidiva rešenja".

Vremena da crveno-beli i dvojac bisera promene kurs i usaglase stavove je dovoljno, međutim takav epilog iz aktuelne pozicije izgleda kao potpuno nerealan.



tagovi

Mirko NikolaševićJovan ŠljivićFK Crvena zvezdaGrafičar

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara