Nejmar posle utakmice sa Srbijom (©reuters)
Nejmar posle utakmice sa Srbijom (©reuters)

Terapija pomaže, Nejmar na terenu možda već protiv Kameruna

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.11.22. | 02:10

Optimistične vesti za sve u Brazilu

Za Švajcarsku je zvanično otpao, za Kamerun rastu šanse iz sata u sat!

Zastao je dah svima na klupi Brazila, na tribinama i kraj malih ekrana koji bodre Selesao zbog kadra na kojem Nejmar u suzama čeka intervenciju lekarskog tima posle izlaska sa terena protiv Srbije. Još je teže palo svima zvanično saopštenje tamošnjeg Saveza da Nejmar zajedno sa Danilom propušta duel sa Švajcarskom u ponedeljak, jer je i pored Titeovih reči postojala bojazan da bi povredama skloni as PSŽ mogao da završi turnir...

Izabrane vesti

Sada renomirani list O Globo ipak donosi optimistične vesti za sve u Brazilu. Nejmar bi mogao na teren već u petak, kada je rival Kamerun. Pomenuti izvor tvrdi da je prvih 48 sati terapije dalo ozbiljne rezultate, zbog čega i postoji značajan optimizam po pitanju učešća 222.000.000 evra plaćenog napadača u poslednjem meču grupne faze.

Ponedeljak, 17.00: (1,50) Brazil (4,10) Švajcarska (7,00)

Lekarski tim i sam Nejmar zadovoljni su kako je povređeni skočni zglob reagovao na terapiju, jer je otok značajno splasnuo. Ništa nije zvanično, ali šanse postoje.

No, izvori iz svlačionice Brazila ipak kažu da niko neće požurivati “desetku“ da se vrati na teren pre nego što i sam bude osetio da je spreman, pogotovo ako rezultat protiv Švajcarske bude pozitivan i obezbedi se plasman u drugu fazu već posle dva kola. To i jeste posebno naglašeno u samoj vesti.

Zbog tempa kojim otok spada, procena je da bi Nejmar mogao da bude odsutan nedelju dana, što je minimum vremena za oporavak od ove vrste povrede. Zato su svi maksimalno oprezni, jer ne žele da rizikuju da najboljeg igrača izgube na mnogo duži period, možda čak i za ceo turnir, ako nije sve kako treba.

Veliki posao odradili su fizioterapeuti, a ističe se da Nejmar trenutno nosi medicinsku čizmu. Kod njega i dalje postoji otok desnog stopala, koji je fizioterapija uspela da spusti na zadovoljavajući nivo. U slučaju Danila, radi se o povredi lateralnog ligamenta.

Brazil je, podsetimo, Srbiju na Lusailu dobio sa 2:0 golovima Rišarlisona u drugom poluvremenu.



tagovi

Fudbalska reprezentacija BrazilaReprezentacija BrazilaNejmarKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara