Andrade i Urošević (Star Sport)
Andrade i Urošević (Star Sport)

Teška blamaža: Partizan ispao iz Kupa od drugoligaša! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 28.09.22. | 17:06

Radnički izborio remi i na kraju slavio posle penal ruleta – 3:1 (1:1)

Imao je Partizan vođstvo u Sremskoj Mitrovici, delovalo je da tim Gordana Petrića kontroliše situaciju, ali je na kraju doživeo jednu od najvećih blamaža u istoriji kluba. Domaći Radnički je pogotkom Marinkovića u samom finišu odveo meč u penal seriju, gde omađijani crno-beli nisu mogli da postignu pogodak.

Golman Radničkog Dragićević iznikao je u junaka meča pošto je odbranio udarce Rikarda i Andradea, dok su neprecizni bili Urošević i Živković. Kao tim koji nije pogodio sa kreča, Partizan nije zaslužio da prođe dalje. Na kraju bilo je 2:0 u penal seriji za Radnički, kao najlepši poklon za stogodišnjicu kluba.

Izabrane vesti

Dugo će ljudima iz Humske i treneru Gordanu Petriću brideti obrazi zbog šamara u Sremskoj Mitrovici. Grobari će se sigurno sećati BSK Batajnice, ili Timoka, poraza koji predstavlju personifikaciju sramote. Od danas se u tom nizu nalazi i Radnički iz Sremske Mitrovice, trenutno 14. tim Prve Mozzart Bet Lige Srbije.

Kako su igrali, bolje nisu ni zaslužili. Mnogo je bilo potcenjivačkih elmenata u igri tima Gordana Petrića, čak u situacijama kada je srpski vicešampion imao vođstvo i kontrolu igre. Partizan kao da nije želeo da završi posao, trošio je minute u laganom ritmu i bio debelo kažnjen. Prvi smisleni napad na meču Radnički je iskoristio, pošto je Spasojević prošao po desnoj strani i kao na tacvni poslužio Marinkovića za šokantno izjednačenje. Bila je to surova kazna za lakomislenost, indolenciju i neprofesionalizam igrača Partizana koji su za 90 minuta stvorili nekoliko šansi i imali samo tri šuta u okvir gola nedoraslog rivala.

Krčkala se velika senzacija, koja je servirana na penal ruletu. Emotivno urzujani crno-beli nisu znali gde biju. Pod pritiskom potencijalne blamaže gol im se smanjioo, pa je tako Dragićević pročitao nameru Rikarda i Andradea, dok su Živković i Urošević bili neprecizni. Sa druge strane živce su sačuvali Spasojević i Petrović čiji udarac je zakačio Lukač... Dovoljno za jednu od najvećih senzacija u istoriji srpskog kupa. Dovoljno da igrači Radničkog iz Sremske Mitrovice bar jedan dan budu junaci.

Videćemo na koji način će se oporaviti Partizan posle svega viđenog. Jer posle uzleta sa Gordanom Petrićem na klupi niko nije očekivao da će doći do podbačaja posle reprezentativne pauze i deset mečeva bez poraza. Tačno je da su crno-beli bili lišeni pomoći Bibrasa Natha, da nije bilo Saničanina i Vujačića, ali je opet na travi kritičnog terena u Mitrovici bio vrlo respektabilan tim.

Rikardo kao centralni napadač, Dijabate na krilu, Andrade i Traore u centralnom delu manevra. Sve je to nagoveštavalo lak posao za Partizan protiv tima iz donjeg doma Prve Mozzart Bet Lige.

Radnički je hrabro počeo utakmicu i pored nekoliko napada Partizana. Žaliće, sigurni smo, u domaćim redovima dugo za 12. minutom kada je posle centaršuta sa desnog boka na prvoj stativi usamljen bio Milenković. Bio je sam i poslao loptu preko gola Milana Lukača.

Partizan nije blistao, ali je po teškom terenu i punim tribinama lagano dizao ritam. Dovoljno da naplati veliku razliku u kvalitetu ocrtanu i kroz prodor Dijabatea. Sjajni krilni fudbaler je u 18. minutu provukao loptu pored dvojice defanzivaca Radničkog, odigrao povratnu za Andradea koji je preciznim udarcem doveo Parni Valjak u vođstvo.

Mnogo lakše je igrao Petrićev tim posle gola na vreme. Sve je išlo ka tome da crno-beli već u prvom poluvremenu zatvore meč. I pored solidnog izdanja Radničkog, Andrade je posle kontre Parnog Valjka promašio kolosalnu priliku. Ubrzo je Rikardo, nakon asistencije Belića, pogodio stativu.

Zavarani tim periodom crno-beli su izašli na drugo poluvreme samo sa jednim ciljem – da troše minute i sačekaju pobedu. A kada se tako ponašate, ma koliko bili kvalitetniji, obično bivate kažnjeni. Totalnu monotoniju samo je prekinuo udarac Kristijana Belića, kada je Dragićević dobro intervenisao. Radnički nije bio ofanzivno opasan sve do 89. minuta kada je smušenu reakciju odbrane crno—belih kaznio Marinković.

Videlo se po govoru tela igrača Partizana da će se teško izvući iz živog blata. Još kada je Dragićević bravurom zaustavio udarac Rikarda, Radnički je imao otvoren put ka pobedi.



tagovi

Fuseni DijabateRikardo AlvesGordan PetrićKup Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara