Teška vremena za Nemanju Motiku

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.07.22. | 10:13

Ispred su Mustafa i Lučić, Stanković impresioniran Stefanom Mitrovićem

Kada je došao u Crvenu zvezdu, znalo se da će strpljenje morati da bude ozbiljno oružje Nemanje Motike. Bez obzira na činjenicu da je važio za jednog od najtalentovanijih igrača Bajerna, omladinski reprezentativac Srbije imao je, uz sav potencijal, ozbiljan početni hendikep. To što se najbolje snalazi na mestu Aleksandra Kataija i što će šansu u kontinuitetu dobiti samo kada trener Stanković odluči da odmori najboljeg igrača tima.

Niko nije očekivao čuda od momka, za koga je Crvena zvezda dala 1.500.000 evra, ali se verovalo da će tokom proleća da nagovesti potencijal. A potom da u ovoj takmičarskoj godini postane prvi bonus Crvene zvezde.

Izabrane vesti

Takav je bio biznis plan, pogotovo što je Motika na treninzima odlično radio i dobijao pohvale Dejana Stankovića. Međutim, situacija se drastično promenila tokom kasnog proleća i posebno ranog leta. Nagovestila je i to premijera u Mozzart Bet Superligi protiv Radničkog, kada je bivši pitomac Bajerna ostao bez ijednog minuta. Šansu su dobili neki drugi bonusi i ofanzivni vezisti.

Sigurno je da se Nemanja Motika trenutno nalazi možda u najtežem periodu karijere. Jer iz trenutne perspektive ne izgleda da će postati jedna od primarnih opcija Dejana Stankovića. Ofanzivni vezista je praktično propustio ovoletošnje pripreme, pošto je imao obaveze u omladinskoj reprezentaciji Srbije na Prvenstvu Evrope. U tom periodu šansu da se nametnu dobili su (i iskoristili su je) Vladimir Lučić i Ibrahim Mustafa. I pitanje je kada će moći da računa na minute.

STANKOVIĆ SE ŠALIO REČIMA DA ĆE MITROVIĆA PLATITI IZ SVOG DŽEPA

Međutim, sa neprikosnovenim Kataijem, te snagama koje dolaze Lučićem i Mustafom, ne završavaju se Motikini problemi, koji je, kako se može čuti, i psihički potonuo posle epizodnog proleća. Nije tajna da je trener Crvene zvezde Dejan Stanković impresioniran brzinskim sposobnostima i umećem krila niškog Radničkog Stefana Mitrovića. Čak se i posle prvog kola Mozzart Bet Superlige šalio se potčinjenima i pretpostavljenima da će obeštećenje za mladog reprezentativca Srbije platiti iz svog džepa.

Radnički zasad nije voljan da ga pusti. Ali samo zasad. Dolazak Mitrovića sigurno bi još više skratio mogućnost Nemanji Motiki da se nametne, mada u nekim projekcijama u Ljutice Bogdana ga vide i kao alternativu za Mirka Ivanića.

Jasno je da će Nemanja Motika morati da bude enormno strpljiv i radan na treninzima ukoliko želi da opravda ulogu prvog bonusa. I pre svega da psihički namesti glavu da je u ovom trenutku daleko od prve opcije. Za igrača u tim godinama je to jako težak zadatak, posebno što je Srbin iz Nemačke očekivao da će u Ljutice Bogdana više da igra i doprinosi. Uostalom, zato je i izabrao Crvenu zvezdu pre Dortmunda i Lajpciga.

Za sada Motika ima vrlo skromne brojke. Imao je samo jedan start u crveno-belom dresu, dok je u plej-of mečevima, kada se lomila titula, odigrao svega 44 minuta.


tagovi

Nemanja MotikaIbrahim MustafaVladimir Lučić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara