Anri i Martinez (© Reuters)
Anri i Martinez (© Reuters)

Tijeri Anri opet u reprezentaciji Belgije

Vreme čitanja: 1min | ned. 30.05.21. | 18:42

Pojačanje pred EP

Zabrinuti su Belgijanci zbog povrede glave Kevina de Brujnea na finalu Lige šampiona, strahuju da li će njihov najkreativniji fudbaler biti spreman za početak Prvenstva Evrope, međutim, iz Brisela je stigla informacija koja imaju za cilj da ohrabri tamošnje poklonike fudbala, pošto je tamošnji fudbalski savez objavio da se Tijeri Anri vratio u reprezentaciju.

Legendarni Francuz će opet biti jedan od saradnika selektora Roberta Martineza, mada Crveni đavoli ovoga puta nisu naveli šta će mu biti konkretna zaduženja. Prethodni put, u periodu od avgusta 2016. do oktobra 2018. bio je posvećen radu s napadačima, a smatra se jednim od zaslužnijih što je Belgija na Mundijalu u Rusiji osvojila bronzanu medalju.

Izabrane vesti

Posle toga, Anri se oprobao u samostalnoj trenerskoj karijeri, međutim, nije bio ni izbliza uspešan kao tokom igračke. Na 20 utakmica predvodio je Monako da bi posle samo tri meseca dobio otkaz u Kneževini, novembra 2019. potpisao je za Montreal, s tim što se u MLS-u zadržao do februara ove godine i pod obrazloženjem da mu nedostaje porodica vratio u Evropu.

Poziv Roberta Martineza nije mogao da odbije. Ipak su sarađivali na 50 zvaničnih utakimica belgijske reprezentacije. Nadaju se da će nadmašiti rezultat sa Prvenstva sveta. Za početak, očekuje se da prođu Grupu B, gde su rivali Rusija, Danska i Finska. S obzirom na potencijal mnogi ih vide u završnici. Čak i na postolju.

 


tagovi

Tijeri AnriFudbalska reprezentacija BelgijeEURO 2020EURO 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara