Tim 11. kola Mozzart Bet Superlige: Het-trik Petrića i Živkovića

Vreme čitanja: 5min | uto. 13.09.22. | 10:34

Trojica igrača treći put u Idealnih 11

Partizan se rezultatski oporavio, počeo je da niže pobede i to ubedljive, a samim tim je i sve više njegovih igrača u Timu kola.

Do prošle nedelje, kada smo pravili presek Najbolje ocenjenih igrača Mozzart Bet Superlige, nijedan fudbaler crno-belih nije bio ni u Top20, ali sa ovako ubedljivim pobedama kao protiv Kolubare i Mladosti iz Lučane, krenuće i asovi Parnog valjka u proboj ka vrhu.

Izabrane vesti

Derbi kola odigran je u Novom Pazaru, odnela je Crvena zvezda ceo plen u generalno ne tako kvalitetnoj utakmici, koja je više bila „viktorija“ pred šesnaestercem domaćina, a koju je šampion dobio tek u samom finišu. Ovaj porez prekinuo je i seriju Pazaraca, koji su imali bar jednog igrača u Timu kola pet prethodnih nedelja.

Kada se podvukla crta ispod 11. runde Mozzart Bet Superlige, evo kako izgleda idealni tim i to u formaciji 4-4-2.

NIKOLA PETRIĆ (Napredak) 7 – Treći put zaredom je Nikola Petrić u Timu kola! Golman Kruševljana je ujedno najbolje ocenjeni igrač ekipe, njegove ocene su bile sasvim solidne i onda kada Napretku nije išlo. A, sada je dodao novu utakmicu bez primljenog gola. Petrić daje stabilnost njegovom timu, a u prilog tome govori i podatak da je treći čuvar mreže u ligi po broju odbranjenih šuteva na gol.

MARKO ŽIVKOVIĆ (Partizan) 7,5 – Još jedan igrač sa tri uzastopna pojavljivanja u Timu kola. Iako nije počeo meč, dobio je šansu da zaigra pred kraj poluvremena posle povrede Filipovića. I to mu nije smetalo da doda još jednu asistenciju na svoj konto, treću od početka sezone. I na trećoj uzastopnoj utakmici. Zato je, uostalom, među idealnih jedanaest kao najbolji desni bek ove nedelje.

MILOŠ MILOVIĆ (Voždovac) 7,5 – Debitant u Timu kola. Iako štoper, Milović se na meču sa Radničkim iz Niša istakao kao odličan – napadač. Postigao je gol za pobedu Zmajeva, ali i pored toga imao je četiri ofanzivne akcije, daleko iznad proseka igrača na njegovoj poziciji (1,48), bio je iznad proseka i u driblinzima, šutevima, ali i uspešnim odbrambenim akcijama, kojih je imao 20 naspram 14,3 kod ostalih centralnih defanzivaca u ligi.

DEJAN KERKEZ (Napredak) 7 – Imao je Napredak i prošle nedelje dvojicu igrača u Timu kola, a ovog puta pored golmana Petrića tu je Kerkez, strelac gola vredna tri boda protiv Kragujevčana. Pored toga, sjajno je komandovao odbranom Čarapana, koji drugu utakmicu zaredom nisu primili gol na svom terenu i potpuno su se stabilizovali posle lošeg početka sezone. Iskustvo koje je stekao u inostranstvu i te kako se vidi u igri Dejana Kerkeza.

MILAN RODIĆ (Crvena zvezda) 7 – Čovek-mašina. Sezone prolaze, a Rodić je i dalje maltene jedini levi bek Crvene zvezde. Protiv Novog Pazara je bio na prepoznatljivom nivou: postigao je gol za izjednačenje, a imao je čak devet napadačkih akcija, osam dodira s loptom u protivničkom šesnaestercu. Uz to i sedam centaršuteva, četiri dugačka pasa. I po InStatovom indeksu, ovo je bila najbolja Rodićeva partija od početka sezone. Iako mu je treći put da je u Timu kola.

MARTIN MIRČEVSKI (TSC) 8 – Čovek čije će ime ostati upisano u analima TSC-a. Makedonski reprezentativac je prvi igrač kluba iz Bačke Topole koji je postigao het-trik u Mozzart Bet Superligi. A, imali su tamnoplavi čak i tandem Lukić – Silađi koji je podelio titulu najboljeg strelca sezone. Mirčevski je „oduvao“ ovo kolo sa tri gola, sa osam šuteva na gol, od toga šest u okvir, sa devet kontakata s loptom u protivničkih 16 metara. I sve to iako nije imao naročito veliku minutažu u prethodnom periodu. Prosto, ovo je bila „ta“ utakmica koju je čekao.

MARKO DOCIĆ (Čukarički) 7,5 – Pokazao je kapiten Čukaričkog u najtežoj utakmici do sada u prvenstvu zašto je srce i motor tima. Upisao je asistenciju za gol Badamosija, koja mu je peta na kontu i po tome je najuspešniji centralni vezni u Mozzart Bet Superligi, sa prosekom od čak 0,79 dodavanja za gol po meču i daleko je ispred i vezista Partizana i Zvezde Kristijana Belića i Kingsa Kangve. Imao je Docić i tri dodavanja za šut na gol saigračima, a procenat tačnosti pasa mu je bio 89 odsto.

LAZAR NIKOLIĆ (Javor) 7 – Posle dužeg vremena jedan fudbaler Javora u Timu kola. Zapali su Ivanjičani u krizu, odrazilo se to i na ocene igrača, pa od četvrtog kola ih nije bilo u idealnih 11. Lazar Nikolić je odigrao odličan meč protiv Radnika, postigao je gol, a po „XG“ (očekivani golovi) bio je uspešniji ovog vikenda čak i od Aleksandra Kataija, koji je jurišao bez stajanja na gol Novog Pazara.

FUSENI DIJABATE (Partizan) 7,5 – Debitant u Timu kola. Ali, sasvim zasluženo, jer je odigrao perfektnu utakmicu protiv Mladosti iz Lučana. Nije postigao nijedan gol od šest Partizanovih, to je prepustio saigračima, ali zato: najbolji dribler kola od svih bočnih igrača (osam driblinga), imao je najviše napadačkih akcija (13), imao je i jednu asistenciju. Upadljivo raste kvalitet igara momka iz Malija i biće bez dileme najveći adut crno-belih u četvrtak protiv Nice i u nastavku Mozzart Bet Superlige.

RIKARDO GOMEŠ (Partizan) 8,5 – Sve što je bilo prošle nedelje protiv Kolubare, Rikardo je „prepisao“ protiv Mladosti, pa je i samog sebe prepisao u Tim kola. Proradio je napadač Partizana, već je došao, iz dva skoka, nadomak čela liste strelaca. A, kada je Rikardo raspoložen, onda i crno-beli lakše igraju, jer je fudbaler sa Zelenortskih ostrva sposoban da „izmisli“ gol i iz polušanse.

MOHAMED BADAMOSI (Čukarički) 8 – Postigli su Mirčevski i Rikardo het-trikove u ovom kolu, ali ništa manje nisu vredna dva Badamosijeva gola, jer ih je dao protiv Vojvodine. Fudbaler iz Gambije je sa devet pogodaka na vrhu liste strelaca, ušao je u paklenu seriju i pokazao da su čelnici Čukaričkog imali odličan njuh kada su ga doveli. Jer, Badamosi pogađa i glavom i nogom, stalna je opasnost po odbrane i gol protivnika. Bio je u devetom kolu najbolji igrač te runde, nije mu mnogo nedostajalo da bude laureat i ovog puta.



tagovi

Nikola PetrićMarko ŽivkovićMiloš MilovićDejan KerkezMilan RodićMartin MirčevskiMarko DocićLazar NikolićFuseni DijabateRikardo GomešMohamed BadamosiTim kola Mozzart Bet Superlige

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara