Ko je sve obeležio vikend za nama
Ko je sve obeležio vikend za nama

Tim 15. kola Mozzart Bet Superlige: Partizanu derbi i tri mesta u idealnih 11, TSC ima paklen vezni red

Vreme čitanja: 4min | pon. 17.10.22. | 13:00

Raduju se konačno i u Nišu...

Tačno na pola, barem ako gledamo regularni deo sezone. Još prilično izjednačene, mada večiti imaju zaostale utakmice u rukavu. Ali ne više i lagan prolaz do bodova što smo videli u minimalcu Crvene zvezde u Kragujevcu i Partizanove pobede u derbiju 15. kola Mozzart Bet Superlige sa Čukaričkim, tek posle preokreta.

Baš zbog toga Partizan – uz niški Radnički – ima najviše predstavnika u idealnih 11, čak trojicu, dok je dvojicu dao TSC čiji tandem Luka Ilić/Ifet Đakovac sada već ozbiljno preti ostatku lige. Da ne dužimo previše, ovo je najbolji tim 15. kola Mozzart Bet Superlige Srbije...

Izabrane vesti

DRAGAN ROSIĆ (Radnički Niš) 7,5: Jeste Javor počeo da igra fudbal tek kada je Radnički otvorio utakmicu sa dva gola Ivanjičana, ali pitanje je da li bi gosti uspeli da sačuvaju vođstvo da među stativama nije bio Dragan Rosić. Četiri odbrane je imao, posebno zapažene bile su one posle šuteva Tojčića, Gigića i Đurića, na kraju domaći nisu imali rešenje za 26-godišnjeg golmana. Prvi put ove sezone sačuvao je mrežu netaknutom.

ALEKSANDAR TANASIN (Spartak) 7: Kraj crne serije Subotičana od šest uzastopnih poraza. Spartak je na domaćem terenu savladao Kolubaru sa 2:1, a pobednički gol u preokretu potpisao je Aleksandar Tanasin čiji će se volej pamtiti na severu Bačke. Pride je imao i tri uspešna centaršuta, oduzeo rivalu tri lopte na njihovoj polovini terena, dva puta saigračima stvorio šanse završene udarcem i po statističkoj platformi Comparisonator upisao indeks 477,27, najvišu u konkurenciji desnih bekova proteklog vikenda.

NIKOLA STAJIĆ (Radnički Niš) 7,5: Tantalove muke prolazili su treneri niškog superligaša ove sezone sa štoperima, već ih nekoliko promenili, ali kako ono kažu: dok jednom ne smrkne drugom ne svane. Mladi Nikola Stajić odigrao je možda i najbolju utakmicu u seniorskoj karijeri, sprečio jedan siguran gol “kanavarovskom“ intervencijom glavom, presekao i 15 protivničkih akcija. Samo treba da ne poleti i nastavi ovako.

UROŠ DREZGIĆ (Čukarički) 7: Mogao je da bude jedan od junaka večeri, ali je Partizan uspeo da preokrene i Čukarički ostavi bez celog plena. Istina, defanzivno i nisu bili najbolji – tri gola u njihovoj mreži teško je opravdati – ali Drezgić je, pored toga što je klizećim startom zaustavio pokušaj Dijabatea, svoj doprinos dao ponajviše u ofanzivnom delu. Da je stigao da pokrije i Belića kod prvog gola crno-belih utisak bi bio kompletan, ali...

SLOBODAN UROŠEVIĆ (Partizan) 7,5: Nije to više nikakva novost, Slobodan Urošević igra sezonu života, pa mu tribine već po navici skandiraju “Čaki, Čaki“. U derbiju kola sa Čukaričkim, gol i asistencija, u top tri među levim bekovima u gotovo svim napadačkim parametrima, posebno onih koji se tiču dodavanja: 57 uspešnih pasova, dva ključna, tri precizne duge lopte, 24 u poslednju trećinu terena, dva centaršuta... Ne tako davno delovalo je da mu karijera ide nizvodno, sada je jedan od lidera crno-belih.

LUKA ILIĆ (TSC) 7,5: U prošlom kolu urnisao je Vojvodinu, potom bio najbolji igrač i najopasniji fudbaler TSC-a u pobedi nad Voždovcem. Luka Ilić je u TSC stigao nekako tiho, bez velikih očekivanja, ali se brzo nametnuo kao jedan od nosilaca igre. Dao je gol, dobio osam ofanzvnih duela, u noge saigračima poslao 62 od 66 dodavanja, čak 34 od 38 išlo je u poslednju trećinu terena, pa je sve skupa bio najbolji ofanzivni vezni kola sa Comparisonator indeksom 645.99.

KRISTIJAN BELIĆ (Partizan) 7,5: Jedan do drugog igrači koji su obeležili kolo. A Kristijan Belić je svakako bio jedan od njih, iako je na početku sezone trpeo čak podrugljive komentare da – s obzirom na to da je došao baš iz Čukaričkog – nije kalibar za Partizan. Em je postigao gol kojim su se crno-beli iz Humske vratili u meč krajem prvog poluvremena, em je posle supersoničnog sprinta u 79. minutu stigao da uklizavanjem sa leđa spreči Samjuela Ovusua da pri rezultatu 2:2 postigne gol koji je mogao da utakmicu odvede u suprotnom smeru. Zaslužio je kredit ili bar malo veće poverenje javnosti.

STEFAN CVETKOVIĆ (Radnički Niš) 7,5: Svaka čast Rosiću i Stajiću, ali igrač utakmice u Ivanjici bio je Stefan Cvetković. Dva gola u prvom meču u kome je odigrao svih 90 minuta, drugi je bio posebno upečatljiv, započetk petom 24-godišnjeg krila, pa trkom, lažnjakom i mangupski plasiranom loptu u protivničku mrežu. Morala bi ova partija da mu podigne samopouzdanje pred nastavak sezone.

IFET ĐAKOVAC (TSC) 7,5: Već postaje standardan u idealnih 11 Mozzart Bet Superlige. I mada je ovaj gol protiv Voždovca bio tek ukras u uverljivoj pobedi od 3:0, mora se pohvaliti. Posle kornera, na prvu sa 18 metara, pod same rašlje. A daleko od toga da je taj bol bio jedino što smo videli od Ifeta Đakovca. Čak 67 pad od ukupno 72 dodavanja bio mu je precizan, imao šest driblinga, a nije zanemari ni defanzivu pa je prekinuo šest protivničkih akcija. Jedan od najboljih vezista lige, bez sumnje.

NEBOJŠA BASTAJIĆ (Napredak) 7,5: Nije imao konkretan doprinos u smislu gola ili asistencije, ali jeste Nebojša Bastajić bio aktivan u igri, u statistički listić upisao pet triblinga, dobio 10 ofanzivnih duela, prosledio 22 pasa u poslednju trećinu terena. Napadao je rivale, otvarao prostor saigračima...

ANDRIJA PAVLOVIĆ (Partizan) 7: Nije ovo bio vikend superligaških napadača. U stvari, samo je Andrija Pavlović zatresao mrežu iz jednog od svoja ukupno četiri šuta, od kojih su dva išla u metu. Nije bogzna kakva partija, ali 28-godišnji centarford pruža sve više i prvenac u crno-belom dresu mogao bi samo da mu pomogne. A on bi mogao mnogo da pomogne Partizanu, do skora zavisnom isključivo od Rikarda Gomeša.




tagovi

Dragan RosićAleksandar TanasinSlobodan UroševićUroš DrezgićLuka IlićKristijan BelićStefan CvetkovićIfet ĐakovacNebojša BastajićAndrija PavlovićNikola StajićTim kola Mozzart Bet Superlige

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara