Tim kola 6. kola Mozzart Bet Superlige
Tim kola 6. kola Mozzart Bet Superlige

Tim 6. kola Mozzart Bet Superlige: Treća osmica u sezoni i Bojovićev teror koji traje

Vreme čitanja: 4min | uto. 16.08.22. | 12:08

Napadač Mladosti stigao do 93. gola u prvenstvu Srbije

FILIP KLJAJIĆ (Novi Pazar) 7: Tri velike pobede Novog Pazara u nizu i četiri odbrane Filipa Kljajića koje su značajno pomogle Plavima da posle Partizana i TSC-a skinu i skalp Radničkog iz Niša. Ove sezone više odbrana u proseku beleže samo Nikola Petrić iz Napretka, Miloš Ostojić iz lučanske Mladosti, Kolubarin Dejan Stanivuković i Spartakov Filip Manojlović. Kljajić u pet najzaposlednijih golmana Mozzart Bet Superlige sa 2,96 odbrane po meču. Drugi put u timu kola.

ARANĐEL STOJKOVIĆ (TSC) 6,5: Štoper u liniji sa trojicom, levi bek, po potrebi i levi spoljni. Šta god da trener Žarko Lazetić nameni Aranđelu Stojkoviću on obavi sa priličnom dozom autoriteta. Već dugo prisutan u srpskom fudbalu i već neko vreme prepoznat kao jedan od najpouzdanijih igrača zadatka. Problem je TSC-a što napadači nisu toliko uverljivi.

Izabrane vesti

SVETOZAR MARKOVIĆ (Partizan) 7: Možda to nije bila izvedba koja bi u normalnim okolnostima ušla u konkurenciju za igrača kola, ali zamislite samo kakva bi se atmosfera stvorila u Humskoj da Svetozar Marković u tom 95. minutu nije skočio i glavom pogodio mrežu Mladosti za minimalac Partizana u Novom Sadu. Nekad je i to dovoljno.

SLOBODAN RUBEŽIĆ (Novi Pazar) 7,5: U Novom Pazaru će vam svi reći da ćete 194 centimetara visokog štopera najlakše pronaći u teretani. Posvećen fudbalu, odličan protiv Radničkog. U duelu sa Nišlijama je prema podacima statističke platforme Comparisonator dobio svih šest ofanzivnih duela, više nego bilo koji drugi centralni bek u ligi. Dao je i taj gol, tek da zaokruži odlično izdanje.

MILAN RODIĆ (Crvena zvezda) 6,5: Verovatno se niko neće pobuniti ako po ko zna koji put konstatujemo da je Milan Rodić najbolji levi bek Mozzart Bet Superlige što je pokazao i u sudaru sa Voždovcem. Drugi put ove sezone u timu kola. Rutinski obavio posao protiv Zmajeva, usput čuvajući snagu za dvomeč sa Makabijem u plej-ofu za Ligu šampiona.

GELOR KANGA (Crvena zvezda) 7: Atipično za vezistu iz Gabona, bio je korisniji u defanzivi, nego u ofanzivi. Pretrčao je mnogo, sedam puta predriblao rivale – više nego bilo koji zadnji vezni – što bi rekao šef struke Dejan Stanković: navikao je Gelor Kanga da igra u zahtevu. Ohrabruje pred ključne evropske izazove. Imao je pride i asistenciju za Mirka Ivanića. Kao i Rodiću, drugi Kangin izbor u tim kola Mozzart Bet Superlige.

ĐORĐE GORDIĆ (Mladost Lučani) 7: Prva pobeda Mladosti i prvi preokret u novoj sezoni srpskog šampionata. I Đorđe Gordić u glavnoj ulozi. Postigao je i prvenac u novom takmičarskom ciklusu, izborio se za priznanje našeg izveštaja za utakmice, najbitnije – dirigovao igrom Lučanaca na sredini terena. Dobio šest vazdušnih duela, 14 ofanzivnih, sve su to brojke koje ga po Comparisonatoru stavljaju na prvo mesto u konkurenciji ofanzivnih veznih.

MIRKO IVANIĆ (Crvena zvezda) 8: Lazar Jovanović, pa Petar Gigić i sada Mirko Ivanić. Tri jedine „osmice“ po ocenama naših izveštača u dosadašnjem toku takmičenja u Mozzart Bet Superligi. Jeste Crvena zvezda bez većih problema savladala Voždovac, ali pre svega zbog toga što je Ivanić bio maestralan i sa golom i tri asistencije oduzeo rivalu svaku nadu da bi mogli do iznenađenja. Ima dana kada vidi i muvu kada uleti na teren, kamoli slobodnog igrača.

STEFAN LONČAR (Novi Pazar) 7: Kapiten Novog Pazara i momak koga su u gradu sa Jošanice prihvatili kao svog, prvenstveno zato što je odbijao i duplo veće ponude od onih koje su Plavi mogli da mu ponude. I ne da nije kukao, no je nastavio još jače i u pobedi nad Radničkim prvi put zauzeo mesto među 11 najboljih u Mozzart Bet Superligi. Slao je duge lopte gde treba, kad je bilo nužno koristio se driblinzima i zasluženo zavredeo sedmicu od naših izveštača.

NEMANJA MILOJEVIĆ (Kolubara) 7,5: Iznenadila je Kolubara fudbalsku javnost kada je u Lazarevac privolela Nemanju Milojevića, ali čini se da je povukla pravi potez, jer on je uz golmana Dejana Stanivukovića lider tima Dejana Đurđevića. I Milojeviću drugi put mesto u timu kola, prvi put zbog dva pogotka u pobedi nad ekipom Mladosti iz Lučana, sada zbog gola i asistencije za remi sa Vojvodinom. Ko voli naprednu statistiku, za ovaj meč Nemanjin xG – očekivani broj golova – iznosio je 0,79, najveći među defanzivnim veznima šestog kola.

MILAN BOJOVIĆ (Mladost Lučani) 7: Narodski rečeno: nije više u cvetu Mladosti, ali ako neko zna kkao da rešava utakmice u šampionatu Srbije onda je to Milan Bojović. Već četiri komada i u ovoj sezoni, u pobedi nad Radnikom: iznuđen i realizovan penal, zatim i asistencija za Mihajla Vesnića i 3:2 u 89. minutu utakmice. Još jednom da se poslužimo paramterom xG: 0,99 za Bojovića! Ako gledamo celu sezonu 0,84, među napadačima tu je samo Muhamed Badamosi ispred, a Čukarički ipak igra mnogo ofanzivnije. Ali niko ne rešeta kao najbolji strelac u istoriji našeg prvenstva – 93 gola kraj Bojovićevog imena.



tagovi

Milan BojovićNemanja MilojevićStefan LončarSlobodan RubežićMirko IvanićĐorđe GordićGelor KangaMilan RodićSvetozar MarkovićAranđel StojkovićFilip KljajićTim kola Mozzart Bet Superlige

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara