TIM SRBIJE ZA NORVEŠKU: Nikad više misterija

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.10.20. | 21:22

Povreda Kostića, odsustvo Maksimovića, pa i povratak Milivojevića izazvaće određena pomerenja u timu

Svanuće sunce i u petak, šta god se desilo u četvrtak Oslu, rečenica je koju je ovih dana potencirao selektor Ljubiša Tumbaković verovatno pokušavajući da pritiska poštedi i reprezentaciju i sebe. Međutim, svestan je i on – ma koliko javnost bila ravnodušna – da je duel sa Norveškom ubedljivo najvažnija utakmica koja Srbija igra otkako je seo na klupu. O tome svedoči i poprilična rezervisanost svih u i oko ekipe na sam pomena sastava koji će Tumbaković izvesti sutra u Oslu.

Više je razloga. Pored toga što su se Orlovi tek u prošlom okupljanju preštaltali na formaciju sa trojicom štopera u kojoj nisu sve uloge jasno definisane, tu su i povreda Filipa Kostića, odsustvo Nikole Maksimovića, koga Napoli nije hteo da pusti iz samoizolacije izazvane pozitivnim testom Pjotra Zjelinskog, pa i povratak Luke Milivojevića, koji bi mogao da “uzdrma” partnerstvo Nemanje Maksimovića i Nemanje Gudelja u vezi.

Izabrane vesti

Pa da krenemo od toga, iskustvo Milivojevića u reprezentaciji nagoveštava da bi on mogao da odmeni Gudelja u startnih 11, mada to nije sasvim izvesno, jer je zadnji vezni Sevilje u nekoliko poslednjih akcija činio par sa Maksimovićem.

Što se tiče Nikole Maksimovića, sva je prilika da će umesto njega u prvu postavu da uleti Stefan Mitrović koji će biti centralni štoper, dok će Aleksandar Kolarov pokrivati levu stranu. U idealnim okolnostima Kolarov bi mogao u sredinu, Strahinja Pavlović levo, ali on nije imao blistav debi u reprezentaciji, a pride ne igra u Monaku pa je izabrana bezbednija varijanta.

Kad je Kostić u pitanju Tumbaković je u reprezentaciju pozvao i Mihaila Ristića, koji tu poziciju u istom sistemu igra u Monpeljeu, pa će se on za mesto u timu “otimati” sa Filipom Mladenovićem. Bek Legije je ipak u prednosti zbog dužeg staža u državnom timu.

Male nedoumice zbog nedavne povrede postoje i kad je u pitanju status Darka Lazovića na desnoj strani, ispao je on iz ritma, ali bi zbog odličnih izdanja u septembarskim mečevima trebalo da bude starter pre nego Mijat Gaćinović ili čak i Nemanja Radonjić, koji u očekivano zatvorenoj utakmici ipak nije defanzivno najpouzdanije rešenje.

U sistemu 3-4-2-1 za Radonjića teško da će biti mesta od prvog minuta, jer napred je svakako jedna pozicija rezervisana za Dušana Tadića, na drugoj je u prethodnim mečevima igrao Sergej Milinković Savić. I objektivno – nije funkcionisalo savršeno zbog čega se razmišlja i o nekoj drugoj kombinaciji. Filip Đuričić odlično igra u Sasuolu i nameće se kao ozbiljan kandidat. Ostavio je vema dobar utisak u finišu meča protiv Rusije i figurira možda čak i kao prvi izbor. Ali ostaje da se vidi, tek ujutru će lomiti selektor.

Napred – Aleksandar Mitrović. Mada postoji mišljenje da bi u zatvorenoj utakmici brzina Luke Jovića mogla da bude korisna. Teško je ipak poverovati da će Tumbaković biti spreman da preuzme toliki rizik.

Na golu Marko Dmitrović, odličan je u Eibaru, isto važi i za Predraga Rajkovića u Remsu, ali je na poslednjem prvenstvenom susretu zbog manje povrede morao van terena na poluvremenu, pa će verovatno i ovog puta biti rezervista.

SRBIJA (3-4-2-1): Dmitrović – Milenković, S. Mitrović, Kolarov – Lazović, Maksimović, Milivojević, Mladenović – Tadić, Đuričić – Mitrović.



tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeLjubiša Tumbaković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara