Čiro Imobile i Heri Kejn (©Reuters)
Čiro Imobile i Heri Kejn (©Reuters)

Tinja nada oslabljenih Azura, Englezima se smeši “druga liga”, Nemci skidaju Mađare sa čela

Vreme čitanja: 4min | pet. 23.09.22. | 10:11

Liga nacija (A Divizija), Grupa 3: Na San Siru u Milanu večeras (20.45) repriza prošlogodišnjeg EP u Londonu. Mančini bez nekoliko važnih igrača. Albion samo pobeda protiv Italijana ostavlja u igri za ostanak u najboljem društvu

Šokantan pogled na tabelu Grupe 3 A Divizije Lige nacija. U konkurenciji supersila, Engleske, Nemačke i Italije, lider, dva kola pre kraja, je Mađarska. Pre početka to je bila naučna fantastika, ali i dokaz da najbolje selekcije baš i nisu ozbiljno shvatile ovo takmičenje pod okriljem UEFA.

Evropski vicešampioni, Englezi, otpisani su sa samo dva boda i mogli bi da ispadnu iz elite, dok ostale tri selekcije se bore za prvo mesto i plasman u polufinale i borbu za trofej. Derbi dana je duel Italije i Engleske na San Siru u Milanu (20.45). Biće ovo svojevrsna repriza finala Evropskog prvenstva iz prošle godine, kada su se Azuri domogli krune na Vembliju. Mundijal se bliži. Još nešto manje od dva meseca ostalo je do početka planetarne smotre, zbog čega će ovo reprezentativno okupljanje biti poslednja prilika zemljama učesnicama Svetskog prvenstva da se za isto pripreme, a selektorima šansa da određene igrače provuku kroz još jedan filter i procene mogu li na njih da računaju.

Izabrane vesti

Azuri šokantno nisu uspeli da se domognu Katara, pa će Roberto Mančini moći da se fokusira isključivo na trenutno takmičenje i pokuša da popravi poziciju u Grupi 3 Lige nacija. Izabranike Gereta Sautgejta samo dve pobede vode do šanse za ostanak u najboljem društvu.

20.45: (3,15) Italija (3,05) Engleska (2,60)

I jedan i drugi selektor morali su da menjaju prvobitne spiskove. Mančiniju su zbog povreda dolaske otkazali Marko Verati, Mateo Politano i Lorenco Pelegrini, a još ranije je bilo poznato da neće moći da se odazovu i Domeniko Berardi i Lorenco Insinje. Sautgejt je lišen usloga Kalvina Filipsa koji će zbog povrede ramena morati na operaciju, te će ga odmeniti Džordan Henderson. Ajvan Toni je posle odličnog starta sezone u Premijer ligi tek u 28. godini dobio prvi poziv u nacionalni tim, a posle godinu i po dana u državni tim vratio se i Erik Dajer.

Za Albion neće igrati štoper Mančester Sitija Džon Stouns koj je dobio crveni karton protiv Mađarske u poslednjem kolu. Džordan Henderson nije još potpuno spreman, pa je verovatnije da će igrati u ponedeljak kada na Vembli stiže Nemačka.

Mečevi Italije i Engleske tradicionalno ne donose mnogo golova, ni na jednom od duela u ovom veku, što prijateljskom što takmičarskom, nije viđeno više od tri pogotka, ali se na čak šest od tih devet mreža tresla na obe strane. Kvota u Mozzartu na tip GG3+ u Milanu je 2,65.

---------------------------------

PROJEKTOVANI SASTAVI

ITALIJA (4-3-3): Donaruma – Di Lorenco, Bonuči, Bastoni, Emerson – Barela, Žoržinjo, Kristante – Kanseleri, Imobile, Raspadori.

ENGLESKA (4-2-3-1): Remzdejl – Džejms, Megvajer, Tomori, Čilvel – Belingem, Rajs – Sterling, Maunt, Foden – Kejn.

----------------------------------

Nemačka bi večeras (20.45) mogla da preuzme čelo ako dobije na Red Bul areni u Lajpcigu Mađarsku i onda bi u poslednjem kolu Panceri bili krojači svoje sudbine na Vembliju. U Budimpešti u sudaru ovih selekcije nije bilo pobednika (1:1). Nemci nisu dobili Mađare na poslednje dve utakmice. Kvota na tip 1-1 u Mozzartu je 1,73.

Manuel Nojer i Leon Gorecka nisu uključeni u ekipu zbog kovida. Njih dvojica će propustiti dve poslednje utakmice u grupnoj fazi ovogodišnje Lige nacija, tako da ih posle Mađarske neće biti ni na meču protiv Engleske u ponedeljak na Vembliju. Učešće u ovoj fazi je takođe otkazao i Julijan Brant pošto je zaradio grip. Postoji bojazan da su virusi prodrli u ekipu, tako da je realna opasnost daljih otkaza.

20.45: (1,28) Nemačka (6,50) Mađarska (11,0)

Naši severni susedi takođe imaju svoje kadrovske probleme te na terenu protiv Pancera neće biti dva prilično važna, ali povređena šrafa, Rolanda Salaija i Žolta Nađa. Zanimljivo je da je ova utakmica posebna za tri mađarska asa i to Petera Gulašija, Vilija Orbana i Dominika Soboslaja. Njih trojica naime nastupaju za RB Lajpcig, tako da su praktično domaćini na Red Bul areni.

U Lajpcigu igramo i na strani i kod kuće. Idemo nazad tamo da uživamo, kratak je bio Soboslaj.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------

LIGA NACIJA (A DIVIZIJA) – 5. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Petak

GRUPA 3

20.45: (3,15) Italija (3,05) Engleska (2,60)

20.45: (1,28) Nemačka (6,50) Mađarska (11,0)

Subota

GRUPA 2

20.45: (4,80) Češka (3,50) Portugalija (1,87)

20.45: (1,50) Španija (4,20) Švajcarska (8,00)

***kvote su podložne promenama

Četvrtak

GRUPA 1

Francuska - Austrija 2:0 (0:0)

/Mbape 56, Žiru 65/

Hrvatska - Danska 2:1 (0:0)

/Sosa 49, Majer 79 - Eriksen 77/

GRUPA 4

Belgija - Vels 2:1 (2:0)

/De Brujne 10, Batšuaji 37 - Mur 50/

Poljska - Holandija 0:2 (0:1)

/Gakpo 13. Bergvajn 60/



tagovi

fudbalska reprezentacija Italijereprezentacija EngleskeFudbalska reprezentacija Nemačkereprezentacija MađarskeLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara