Benzema (© Reuters)
Benzema (© Reuters)

TO JE TO: Karim Benzema završio sa reprezentacijom

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.12.22. | 16:05

Nije zvanično, ali jeste suštinski

Niko neće da kaže glasno, mada je svima jasno: Karim Benzema je završio sa reprezentativnim fudbalom.

Ništa iznenađujuće, imajući u vidu sve što se dešavalo posle povrede napadača Real Madrida uoči početka Mundijala, zbog koje je propustio turnir u Dohi. Opet, ne toliko eksplicitno, kao da i sam napadač želi da ostavi mogućnost da opet obuče dres Trikolora.

Izabrane vesti

Zasad samo poruka na društvenim mrežama koja nagoveštava oproštaj od dresa najdražih boja.

Trudio sam se, grešio, što me je dovole tu gde sam danas. Ponosan sam na to. Ispisao sam svoju priču, a naša se bliži kraju“, istakao je Benzema uz fotografiju u dresu selekcije za koju je odigrao 97 utakimica i postigao 37 golova.

Do kratkog spoja na relaciji Karim Benzema – Didije Dešan došlo je kad je strateg reprezentacije odlučio da ne povede napadača u Dohu, uprkos uveravanjima osvajača Zlatne lopte da bi, možda, mogao da bude spreman za eliminacionu fazu. Dešan je takve najave ignorisao, odbijao da uopšte govori o Benzemi bez obzira na neprestana zapitkivanja novinara, sam Karim se oglasio istim rečima koje je glavnokomandujući iskoristio kad se otvorila debata da li će doći na finale. I jedan i drugi su rekli „ne interesuje me“. Zato i deluje da je tu puklo.

Tako se, sva je prilika, okončao drugi Benzemin mandat među Trikolorima. Prvi je trajao od 2007. do 2015, kad je prekinut usled afere tokom koje je utvrđeno da je ucenjivao reprezentativnog kolegu Metjua Valbuenu. Maja prošle godine mu je sve oprošteno, i sam je delovao pomirljivo, čak i učinkovito, bio je jedan od odlučujućih faktora za osvajanje Lige nacija, međutim...

Posle Mundijala u Kataru izgleda da je kraj. Karim Benzema je ovu poruku objavio na dan kad slavi 35. rođendan, pa je jasno da ćemo ga u jesen karijere gledati samo u dresu Real Madrida.


tagovi

Fudbalska reprezentacija FrancuskeKarim BenzemaKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara