Todibo (©Reuters)
Todibo (©Reuters)

Todibo prva Čelsijeva želja, Barsa čeka svoj deo

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.01.24. | 14:36

Katalonci imaju 20 odsto od transfera

Jedan od traženijih igrača zimskog prelaznog roka biće, kako stvari stoje, štoper Nice Žan-Kler Todibo.

Francuski defanzivac, nekada pod ugovorom sa Barselonom, ima 24 godine, bar deceniju još kvalitetnog fudbala, a zbog igara koje je prikazao u Nici upisan je u tefter nekoliko velikih engleskih klubova.

Izabrane vesti

Prvi u red za kupovinu Todiba stao je Čelsi, tvrde ostrvski mediji. On je viđen za naslednika Tijaga Silve, legendarnog kapitena kojem ugovor ističe na kraju sezone i po svemu sudeći tada će se rastati sa Plavcima. Kontakti između Nice i Čelsija su već uspostavljeni. Ali, sve to prate i Mančester junajted i Totenhem.

Odbrana Nice je senzacija jesenjeg dela sezone u ligama Petice, jer je kapitulirala samo devet puta u 17 kola. Tandem štopera koje čine veteran Dante (40) i dosta mlađi Todibo (24) neprelazan je bedem za većinu rivala.

A, narednom transferu francuskog defanzivca raduje se i Barselona. Naime, Todibo je od januara 2019. pa do jula 2021. godine bio pod ugovorom sa Kataloncima, ali je tamo odigrao samo pet utakmica. Ostatak vremena je proveo na pozajmicama u Šalkeu, Benfiki i na kraju Nici, koja ga je otkupila za 7.000.000 evra, dok je još 1.500.000 mogao da kapne Barsi kroz bonuse. Takođe, gigant sa „Nou Kampa“ je u ugovor uglavio i klauzulu da 20 odsto od naredne prodaje ide njemu.

Tako da ako se Todibo otisne put Ostrva ove zime, parče kolača će da odleti i u Barselonu. A, kakva je finansijska situacija na „Nou Kampu“, svakom evru će se obradovati kao da ga šalje Deda Mraz.


tagovi

BarselonaŽan Kler TodiboNicaČelsiZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara