Toliso nije mogao da sakrije suze, propao mu ugovor karijere

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.02.22. | 12:46

Bild piše da je Bajern definitivno odlučio da pusti Francuza da ode...

Korentan Toliso (27) u suzama je napustio teren Alijanc arene u nedelju popodne pošto je doživeo ko zna koju po redu povredu. Stradalo je mišićno vlakno što znači pauzu od oko mesec dana.

Nemali problem za Julijana Nagelsmana i Bajern u veoma važnom delu sezone, međutim nemački mediji čitavu situaciju analiziraju iz nešto drukčijeg ugla i trude da se daju odgovor na pitanje otkud te suze. Jer ipak se ne radi o preteranoj teškoj povredi niti pauzi.

Izabrane vesti

Dakle, šta je to toliko zabolelo popularnog Kokoa?

Ako je verovati Bildu - a poznato je najtiražniji evropski tabloid retko greši kada su pitanju insajderske informacije iz Bajerna - Korentan Toliso trebalo je u narednih nekoliko nedelja da "odradi" svojevrsne kvalifikacije za novi ugovor u Minhenu. Prvi uslov - da nastavi da igra na nivou na kom je već neko vreme, čime je naterao Nagelsmana da ga protežira kod uprave i ubedi ih da započnu pregovore; drugi uslov - da ostane zdrav u datom periodu.

Taj drugi uslov, ispostavilo se, francuski vezista nije uspeo da ispuni i to je, navodno, glavni razlog za onako burnu i emotivnu reakciju. Isti izvor navodi da je poslednjih dana bilo ozbiljnih pomaka u pregovorima, odnosno da su glavešine u Bajernu ozbiljno razmišljale da izađu u susret Tolisovim ogromnim zahtevima koji su procenjeni na 16.000.000 evra po sezoni?!

Jasno je kao dan, radilo bi se o ugovoru karijere. Pa? Nije li dovoljno za poneku suzu?

A evo kako izgleda Tolisov medicinski karton u Minhenu: Za skoro pet godina pretrpeo je kidanje prednjih ukrštenih ligamenata u septembru 2018. (osam meseci pauze), morao je na operaciju levog skočnog zgloba u aprilu 2020. (dva i po meseca pauze), imao konstantne probleme s listovima tokom prošle godine (šest nedelja pauze). U februaru 2021. pokidao je tetivu u levoj butini - rezultat: operacija i tromesečna pauza. Prethodno je bio na poštedi u januaru, a potom i u decembru. Sada ponovo ima problem s tom levom butinom.

I zbog nje će, sva je prilika, ostati bez pravog bogatstva.

Toliso će tako postati peti igrač koji napušta Minhen bez obeštećenja u poslednjih godinu dana (pre njega to su učinili ili će učiniti Alaba, Martinez, Boateng i Zile), a već duže vreme govorka se kako bi mogao u Real kod Karla Ančelotija.

Bajern, s druge strane, gleda ka Amsterdamu već određeni period i mami mladog Rajana Gravenberga.


tagovi

Korentan Toliso

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara