Foto: ©Reuters
Foto: ©Reuters

Ajaks ostaje bez još jednog bisera, Bajern mu već dostavio ponudu

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.02.22. | 19:39

Rajan Gravenberh izvestio upravu amsterdamskog kluba da neće produžiti ugovor

Sportski sektor Ajaksa trpi ozbiljne udarce u poslednje vreme. Seks skandal Marka Overmarsa dobro ga je uzdrmao, prethodno mu je Nusair Mazraui saopštio da će na leto napustiti klub, a sada se na isti korak odlučio i – Rajan Gravenberh.

Iako će u maju proslaviti tek 20. rođendan, holandski vezista već drugu uzastopnu sezonu igra bitnu ulogu u timu Ajaksa. Ipak, procenio je da je dovoljno naučio u Amsterdamu i da će naredno leto biti pravi trenutak da napravi iskorak u karijeri, piše holandski Telegraf.

Izabrane vesti

Iz Ajaksa su Gravenberhu ponudili novi ugovor, ali ga je 19-godišnji fudbaler odbio, jer je navodno nezadovoljan platom, što u neku ruku i ne čudi, s obzirom na to da o njegovoj karijeri brine jedan od najpoznatijih i najuticajnijih fudbalskih agenata Mino Rajola.

Ipak, holandski menadžer je navodno obećao šampionu Holandije pristojnu sumu od prodaje svog klijenta. Pride ni Gravenberh ni u kakvom slučaju ne želi da napusti klub bez obeštećenja, a kako mu ugovor sa Ajaksom ističe na kraju naredne sezone, predstojeći prelazni rok jedini je u kojem će moći dobro da zarade na jednom od svojih produkata.

Doskorašnji sportski direktor kluba Mark Overmars očekivao je od Rajanove prodaje oko 30.000.000 evra, koliko prema proceni Transfermarkt-a otprilike i vredi igrač. Telegraf piše da je najzainteresovaniji i najkonkretniji Bajern, čiji su čelnici već obavili nekoliko neformalnih razgovora sa Rajolom i preko holandskog menadžera ponudili Gravenberhu višegodišnji ugovor, jer im prema Fifinim pravilima nije dozvoljeno da kontaktiraju samog fudbalera.

Kako bilo, upravu Ajaksa očekuje veliki posao na leto, pošto će ostati bez dvojice standardnih igrača. Gravenberh je propustio samo dve utakmice Ajaksa ove sezone, Mazraui šest, pa iako se radi o igračima koji su prvenstveno okrenuti defanzivi, zajedno su upisali šest golova i sedam asistencija.


tagovi

Rajan Gravenberh

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara