Mateus Saldanja (©MN Press)
Mateus Saldanja (©MN Press)

Torino nije digao ruke od Mateusa Saldanje

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.03.24. | 14:19

Italijanski klub planira rekonstrukciju napadačke linije na leto i ponovo razmišlja o centarforu Partizana, tvrdi Tutosport

Zimus nije uspeo, ali neće ga to obeshrabriti da ponovo pokuša. Tutusport u današnjem izdanju piše da se Torino nije ohladio od Mautesa Saldanje posle rampe koju mu je Partizan spustio u januaru, te da bi na leto mogao ponovo da krene u ofanzivu na brazilskog napadača.

U tekstu posvećenom Torinovoj rekonstrukciji napadačke linije, koja bi trebalo da se dogodi tokom leta, italijanski list donosi nekoliko imena nekoliko napadača što bi mogli da osveže ofanzivu Granate, a jedan od njih je i najbolji strelac Mozzart Bet Superlige.

Izabrane vesti

Po završetku aktuelne sezone Torino bi u napadu mogao da doživi značajne promene. Čini se da su mu i neophodne. Devet rundi pre kraja ekipa Ivana Jurića nalazi se na 11. poziciji sa 41 bodom i ukoliko ne domogne plasmana u Evropu, odnosno ne završi među prvih osam u Seriji A, biće to zbog manjka postignutih golova.

Torino je svega 28 puta tresao mreže rivala na 29 prvenstvenih utakmica, više jedino od Lećea, Verone, Empolija i Salernitane, što je učinak koji ne dozvoljava klubu sa Olimpiko Grande Torina da mašta previše o izlasku u Evropu.

David Okereke je zimus pozajmljen iz Kremonezea kako bi zaoštrio napad, ali je posle četiri odigrane utakmice bez gola i sasvim izvesno ga neće otkupiti. Metu nijednom nije pogodio ni Pjetro Pelegri, i to na 20 mečeva u Seriji A, te se očekuje da na leto napusti klub, a ne briljira ni Antonio Sanabrija - četiri gola na 26 mečeva - od kojeg se u Torinu nadaju da će moći da zarade oko desetak miliona evra. I taj novac kasnije uloži u pojačanja.

Tehnički direktor Torina uveliko već kuje planove za pomenutu rekonstrukciju. Na listi centarforda, koji bi mogli da zaleče boljku Granate su fudbaler Parme Anž Joan Boni (20), koji je partijama u Seriji B skrenuo pažnju na sebe (tri gola, devet asistencija na 28 mečeva) i Mateus Saldanja, dok je na krilnoj poziciji u fokusu ponovo stara želja Arman Lorijente, kojeg je Torino želeo još pre godinu i po dana (Sasuolo ga tada doveo iz Lorijana za 10.000.000 evra).

Tutosport navodi da je italijanski klub ponovo uspostavio kontakt sa Saldanjom, ali dodaje da Partizan ne odstupa od cene od 10.000.000 evra, koliko je tražio i zimus. Otprilike isto bi koštao i Boni, dok bi Lorijente bio nešto skuplji, budući da je Sasuolo navodno u januaru odbio pomenutu sumu od Lacija. Ipak, u slučaju da ispadne, morao bi da se zadovolji i nižom cifrom.


tagovi

Mateus SaldanjaFK PartizanTorinoLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara