Žaper i Pušić (©HNK Hajduk)
Žaper i Pušić (©HNK Hajduk)

Totalno ludilo u Hrvatskoj: Nisu dobili Dinamo, Rijeka i Hajduk! Osijek se uključio u borbu za titulu

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.10.23. | 20:04

A, tu je i Gorica...

Nema više ni reči o apsolutnoj dominaciji Dinama, vladar hrvatskog fudbala drži se zubima za vazduh. Potresi unutar kluba doprineli su tome da je ranjiv kako odavno nije bio, međutim, i drugi su. Nisu odskočili, nisu napravili razliku. U Hrvatskoj je totalno ludilo!

Nema nikakvih naznaka ko bi u Hrvatskoj mogao do titule, jer bodovna prednost je zanemarljiva i vodeći trio je osvojio – jedan boda. U Dinamu će dobro zapamtiti ime Ante Jurić. U nadoknadi je napadač Gorice došao glave zagrebačkom klubu (2:1), baš kao što je i Hajduku. Nije pobedila ni Rijeka u pokrajinskom derbiju protiv Istre (1:1), a Bili su doživeli drugi vezani poraz, Osijek je pred više od 25.000 navijača trijumfovao na Poljudu – 2:0 (0:0).

Izabrane vesti

Situacija je takva da Rijeka može još i najzadovoljnija da bude. Hajduk je imao priliku da je smeni, da se vrati na lidersku poziciju i – uprskao je. Klub sa Rujevice je uprkos tome što nije uzeo tri boda na Aldo Drosini uvećao prednost u onosu na najveće konkurente, a u celu priču uključio se Osijek.

Kvartet će se boriti za titulu, a tu je i Gorica. Bodovna razlika je minimalna, jedan neuspeh u potpunosti može da dovede do promene stanja na tabeli, baš kao što je i jedan potez promenio raspoloženje u gradu na Dravi. Osijek je smenio sportskog direktora i trenera Stjepana Tomasa, vratio je u svoj grad i klub Zoran Zekić pred reprezentativnu pauzu i u novom mandatu debitovao pobedom. I to nad Hajdukom.

Zoran Zekić je u najavi izrazio nadu da neće biti ljubazan gost, priželjkivao je da njegov tim na Poljudu napravi rusvaj i – jeste! Osijek je čekao Majstora s mora, čekao je greške i vrebao iz kontre... I one su došle. Bilima je, kao i u većem delu jeseni manjkalo kreativnosti, mučili su se sa realizacijom, nisu znali šta će sa loptom u završnoj trećini terena. I te kako se na ekipu odražava što Marko Livaja nije u velikoj formi ove sezone i što je imao problem sa povredom, a povratnik Rokas Pukštas nije uspeo i trećeg velikog rivala da baci na kolena.

Imao je američki vezista litvanskog porekla start sezone iz snova. Utišao je Maksimir u nadoknadi, bacio Poljud u trans i doneo Hajduku pobedu protiv Rijeke u Jadranskom derbiju i doživeo povredu. Dva mesa je bio u autu, vratio se za prvi duel sa Osijekom – onaj na Pampasu odložen – ali ovoga puta mrežu nije zatresao. Nije bio tas na vagi u napadu, ali u suparničkom taboru jeste Ramon Mierez.

Bik iz Argentine je u prvoj sezoni u Osijeku dao 22 prvenstvena gola, potom kuburio i očekivao da napravi izlazni transfer. Minule je ponovo sa obe noge stajao na zemlji, da bi ove podsetio na partije sa početka osječke epizode. Uz Mija Caktaša je najbolji strelac, navlačio je čuvare na sebe, vodio rovovsku bitku sa štoperima – možda je u finišu prvog dela igre Zvonimir Šarlija mogao da dobije i drugi žuti karton – i na startu nastavku podvalio je loptu za Petra Brleka.

Minut drugog poluvremena je prošao i Osijek je poveo. Momentalno je Ivan Leko uveo u igru Marka Livaju, imao je i dobru priliku, sa pet do šest metara nije sproveo loptu u mrežu... Mogao je da zakuva, a umesto toga Nail Omerović je uz dosta sreće matirao Ivana Lučića. Pucao je i pogodio stativu, a lopta se od leđa Hajdukovog čuvara mreže odbila u gol.

Splićani su potonuli, atmosfera na tribinama se stišala, a Kristijan Lovrić je mogao da demolira domaćina. Zvečala je stativa posle njegovog udarca sa distance. Zoran Zekić je zaista bio neljubazan gost na Poljudu, jedina briga za Osijekovog trenera je povreda šake Šime Gržana.

Ne može se isto reći i za Ivana Leka, jer su se čuli zvižduci, a takođe se Poljudom i zaorilo „Leko, odlazi!“

HNL – 11. KOLO:

Nedelja

Istra – Rijeka 1:1 (0:1)

/Mlinar 49 – Janković 21/

Hajduk – Osijek 0:2 (0:0)

/Brlek 46, Lučić 74ag/



tagovi

Dinamo ZagrebRijekaHajduk SplitOsijekHNLMarko LivajaMijo CaktašRamon MierezIvan LekoZoran Zekić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara