(Reuters)
(Reuters)

Totenhemovo srce pumpa kao ludo na Etihadu! A šampionu derbiji postaju rak rana (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 03.12.23. | 19:31

Nova goleada u Mančesteru, Dejan Kuluševski u 90. minutu pogodio za 3:3 i dobio status heroja londonskog tima

Žurku na Etihadu najavio je Pep Gvardiola uoči 14. kola Premijer lige i sudara sa Totenhemom. I bi žurka u plavom delu Mančestera, ali ona posle koje će se domaćin probuditi mamuran... Mamuran od propuštenih prilika, nokautiran savršenom ralizacijom gostujućih snaga, uzdrman jer premijerligaške derbije ove sezone (s izuzetkom mančesterskog) ne ume da dobije. I još jednom se pokazalo da Totenhemovo srce na Etihadu pumpa krv kao ludo, da se adrenalin luči u neograničenim količinama, a heroj londonskog kluba večeras je bio Dejan Kuluševski, autor izjednačujućeg gola u 90. minutu - 3:3.

Jedno od najtežih, ako ne i najteže gostovanje u evropskom fudbalu. A opet, Totenhem ga je preživeo bez pola tima, bez štopera (koji to zaista jesu) u startnoj postavi! I debelo je pokvario raspoloženje Građana koji su posle Čelsija i Liverpula, još jednom odigrali nerešeno duel sa rivalom koji pripada velikoj šestorci engleskog fudbala. Učinili su izabranici Angelosa Postekoglua i uslugu Arsenalu i Liverpulu. Tobdžije sada imaju tri boda više od Gvardiolinog tima, Liverpul ga je preskočio u 14. rundi.

Izabrane vesti

Pričaće se šta bi bilo kada bi bilo da je Totenhem bio kvalitativno ravnopravniji, da je na raspolaganju imao Džejmsa Medisona, štopere Mikija van de Vena i Kristijana Romera, a nije nemoguće da će se zboriti i o Erlingu Halandu najboljem strelcu Premijer lige, ali i čoveku koji je ove sezone promašio ubedljivo najveći broj izglednih šansi, da ne kažemo zicera, u engleskoj eliti.

Zapravo, mogao je domaći tim sve da reši u prvom poluvremenu iako je gubio već posle šest minuta igre. Oporavio se Siti ekspresno od kontre što je počela majstorskim potezom Brajana Hila pred svojim šesnaestercem, a koja je okončana briljantnim trkom Sona i završnici kod koje je Ederson morao bolje. Već kroz 114 sekundi Son je nakon slobodnjaka Hulijana Alvareza zatresao i svoju mrežu, nakon čega je Siti zaigrao ono njegovo.

A kao da nije dovoljno teško braniti se od šampiona Evrope i Engleske u njegovoj kući, već su se Emerson Rojal i Iv Bisuma rešili da mu uvijaju poklone sa sve mašnicom. Obojica su (Rojal u 13, Bisuma u 35) gubili lopte u blizini svog gola, nakon čega je Haland promašivao šanse koje bi u gol pretvorili i znatno manje kvalitetni golgeteri. Tu i tamo, Totenhem je imao poneki opasniji izlet u protivniči šesnaesterac, ali je posle 45 minuta fudbala lako moglo da bude i 3:1 za Građane. Prečku i stativu pogađali su Žeremi Doku i Hulijan Alvarez.

Biće svi u Sitiju i oko njega besni na odluke sudije Hupera iz same završnice meča, ali neće smeti da se zavaravaju da nisu pobedili zato što je delilac pravde nespretno i brzopleto prekinuo akciju faulom, umesto da pusti prednost kada je Griliš imao otvoren put ka golu, ili zato što u poslednjem minutu nije dosudio jedanaesterac za domaćina. Oliver Skip jeste stavio ruku na rame Akanđija, ali je posle komunikacije sa VAR sobom igra je nastavljena. O te dve Huperove odluke će se svakako pričati, možda već na konferenciji, ali Siti je u drugom delu držao sve u svojim rukama

.Na poluvreme je otišao sa prednošću od 2:1 i baš u tom 31. minutu, u akciji kod gola Fila Fodena, videlo se koliko je londonski tim ranjiv pozadi sa improvizovanim štoperskim tandemom Emerson Rojal - Ben Dejvis. Brazilac se jednostavnu izgubio i dozvolio igraču Sitija da mu se zavuče iza leđa.

Ipak, gosti su igrali sa istim onim žarom koji ih je krasio tokom pretposlednje posete Etihadu kada su pod Antoniom Konteom srušili Građane u petom minutu sudijske nadoknade (2:3). Izjednačili su dvadesetak minuta pre kraja zahvaljujući Đovaniju lo Selsu, a nije ih pokolebao ni novi gol Gvardiolinih pulena koji je Grilišu kardinalnom greškom poklonio pomenuti Bisuma. Devet od deset timova bi mnogo ranije palo na kolena, ne i Postekogluov Totenhem koji je izabrao najtežeg mogućeg rivala da prekine crni niz od tri poraza.

A Dejan Kuluševsi polako cementira Siti kao omiljenu mušteriju u Premijer ligi. Četiri puta je udario na najmoćniji engleski klub u poslednjih deseta godina i treći put mu je zatresao mrežu. Da ne zaboravimo da je trzaju glavom Šveđanina prethodio idealan centaršut Brenana Džonsona.

Do prošle sedmice i derbija sa Liverpulom, mančesterski tim imao je savršen učinak i sve pobede na Etihadu. Ali tvrđava je (ponovo) uzdrmana... Siti je postao ranjiv i kod kuće.

PREMIJER LIGA – 14. KOLO

Subota

Arsenal - Vulverhempton 2:1

/Saka 6, Edegor 13 - Kunja 86/

Brentford - Luton 3:1

/Mope 49, Mi 56, Baptist 82 - Braun 76/

Barnli - Šefild Junajted 5:0

/Rodrigez 1, Brun Larsen 29, Amduni 73, Koleošo 75, Braunhil 81/

Notingem Forest - Everton 0:1 (0:0)

/Meknil 67/

Njukasl - Mančester Junajted 1:0 (0:0)

/Gordon 56/

Nedelja

Bornmut - Aston Vila 2:2 (1:1)

/Semenjo 10, Solanke 52 - Bejli 20, Votkins 90/

Čelsi - Brajton 3:2 (2:1)

/Fernandez 17, 65pen, Kolvil 21 - Buonanote 43, Pedro 90+2/

Liverpul - Fulam 4:3 (2:2)

/Arnold 20, 88, Makalister 38, Endo 87 - Vilson 24, Tete 45+3, De Kordova Rid 80/

Vest Hem - Kristal Palas 1:1 (1:0)

/Kudus 13 - Eduar 53/

Mančester Siti - Totenhem 3:3 (2:1)

/Son 9ag, Foden 31 - Son 6, Lo Selso 69/

***kvote su podložne promenama



tagovi

Mančester SitiTotenhemHjong-Min SonFil Foden

Obaveštavaj me

Man. Siti
Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara