Foto: Reuters
Foto: Reuters

Iskreni Postekoglu i neverica Gvardiole: Neću davati komentare kao Arteta, ali nije mi jasno...

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.12.23. | 21:38

"Karakter je tu čitave godine, poslednjih nekoliko utakmica i rezultata su ga malo bacili u senku..."

Derbi 14. kola na Etihadu vredeo je svake pare, a iako su bodovi podeljeni (3:3) zadovoljniji je iz njega izašao Totenhem. Jednostavno, ekipa Angelosa Postekoglua je nekim čudom imala rezultatski priključak nakon prvog poluvremena, dva puta nadoknađivala zaostatak i u 90. minutu izbegla poraz u Mančesteru. Pritom je u dubokoj sudijskoj nadoknadi bila i u milosti nesnađenog sudije Hupera koji je prvo prekinuo akciju kada je morao da pusti prednost i dozvoli Džeku Grilišu da se stušti ka golu Totenhema, a zatim povlačenje Olivera Skipa nije sankcionisano penalom.

Izabrane vesti

"Bila je ovo zabavna utakmica. Imali smo sreće da smo bili u njoj (rezultatski) i nakon prvog poluvremena. Siti nas je oduvao u tom periodu igre, slično kao i protiv Aston Vile prošle nedelje.Držali smo se, drugo poluvreme je bilo znatno bolje... Imali smo više kontrole, više vere u sebe. Na kraju nam je stigla i nagrada što je sjajno za ove momke", rekao je trener Totenhema.

Upitan je popularni Ejndž i o karakteru svog tima koji je ove sezone 26 dana proveo kao lider, zatim gubio od Čelsija, Vulverhemptona i Aston Vile pre nego što je uzeo bod Sitiju.

"Karakter je tu čitave godine, poslednjih nekoliko utakmica i rezultata su ga malo bacili u senku, ali tim nam je malo ogoljen. Tražio sam od igrača da igraju na pozicijama koje im nisu prirodne, ali opet smo igrali pristojan fudbal. Karakter je tu sve vreme, a danas nam je bio posebno potreban", rekao je Postekoglu i ispričao kako je pokušao da motiviše ekipu na poluvremenu: "Pokušao sam da nateram igrače da veruju u sebe pre nego da budem besan na njih. Uvek imam u vidu to da stvari sa pozicije na kojoj ja stojim, kraj aut linije, deluju lakše, ali da je sve mnogo teže tamo na terenu, protiv neverovatnog tima. Šta god da se desi, odgovornost će biti moja, naročito ako stvari ne krenu u pravom smeru... Ali samo izađite i verujte u sebe."

Naravno, novinare su najviše interesovali sporni detalji iz finiša utakmice i odmah su pitanja o tome adresirali ka Gvardioli.

"Naredno pitanje. Neću davati komentare a la Mikel Arteta", rekao je Pep, a zatim nastavio: "Teško je kada ponovo pogledate sliku, da je sudija odlučio dune u pištalju nakon što je prvobitno rekao da se igra nastavi i pustio prednost. Nakon dodavanja dunuo je u pištaljku i neje mi baš jasan taj potez."

Siti još jednom nije uspeo da zatvori utakmicu u kojoj je imao prednost i doživeo je treći veziani remi u Premijer ligi. Ali Gvardiola je celokupnim utiskom zadovoljan i ne smatra da je rezultat u skladu sa onime što je njegov tim pokazao.

"Bila je to dobra utakmica, to je najvažnije. Šteta, slično kao i sa Liverpulom, imam osećaj da smo danas odradili sjajan posao u svim segmentima, protiv vrlo dobtog tima i menadžera koji zna šta radi. Napravili smo dosta šansi, bili smo agresivni, neverovatno koncentrisani... Šteta je, ali fudbal je ponekad kao život i ne dobiješ uvek ono što zaslužuješ", objasnio je Pep.



tagovi

Mančester SitiTotenhemPep GvardiolaAngelos Postekoglu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara