Takuma Asano (©Reuters)
Takuma Asano (©Reuters)

Tradicija protiv timova iz Cvajte u plej-autu, Grk Colis adut Fortune

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.05.24. | 11:48

Bundesliga: Bohum i tim iz Diseldorfa se bore za poslednje 18. mesto u eliti nemačkog fudbala. Poslednja četiri dvomeča dobile ekipe iz najboljeg društva

Klubovi sa severa Nemačke, Sankt Pauli i Kil, obezbedili su promociju u Bundesligu, dok će šansu da se opet dokopa elite imati Fortuna iz Diseldorfa, trećeplasirani tim u Cvajti. Rival joj je Bohum koji je posle dva vezana poraza skliznuo na 16. mesto. Union Berlin je opstao zbog bolje gol-razlike, a tim za koji igra nekadašnji fudbaler Partizana Takumo Asano moraće u plej-aut.

Forma je na strani tima iz Diseldorfa koji od februara ne zna za poraz, odnosno na 14 utakmica u drugoligaškom karavanu. U finišu sezone je pretekao poslednjih godina najvećeg gubitnika u Cvajti, Hamburger, koji će opet morati da igra u drugoj ligi, a tamo više nije gradski rival Sankt Pauli, pobednik ovogodišnjeg šampionata u drugoj ligi Nemačke.

Izabrane vesti

Trener Fortuna Danijel Tijun je u poslednjem kolu protiv Magdeburga odmorio neke startere kako bi imao svežiji tim za ključnih 180 minuta i pokušaj da se vrati u elitni rang. Sezonu iz snova imao mladi 22-godišnji Grk Hristos Colis. On je pre četiri dana dao Magdeburgu tri gola. Najbolji je steleac u drugoligaškom karavanu sa 22 pogotka na 30 mečeva. Isti broj puta su mrežu zatresli i Robert Galcek i Haris Tabaković. Stigao je pre početka sezone iz Noriča gde je branio boje mladog tima kluba sa Kerou rouda i pokazao se kao pun pogodak. Gosti će u Bohum biti samo bez povređenog Džamila Siberta.

20.30: (2,20) Bohum (3,50) Fortuna Diseldorf (3,45)

Bohum se uzda u nekadašnjeg igrača Fortune Kevina Štogera koji je u ovom šampionatu postigao sedam golova i imao devet asistencija. Klub iz Rura je daleko bolji kod kuće gde je samo četiri puta poražen u Bundesligi, a osvojio je 23 od 33 boda pred svojim navijačima.

Fortuna je već jednom igrala u plej-autu u sezoni 2011ž/2012, kada je slavila protiv Herta iz Berlina ukupnim rezultatom 4:3. To je bio jedan od šest ulazaka u najbolje društvo. Bohum je i prošle sezone bio davljenik, za dva boda je izbegao plej-aut u koji je otišao Štutgart i spasao se posle dvomeča sa Hamburgerom. Revanš je u nedelju u Diseldorfu kada se rešava poslednji 18 član Bundeslige. U Cvajtu su ispali Keln i Darmštat.

Poslednje četiri sezone timovi iz Bundeslige su bili uspešniji od predstavnika Cvajte u plej-autu. Poslednji pobednik plej-auta iz Cvajte je bio Union Berlin koji je u sezoni 2018/2019 poslao Štutgart u niži rang.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Liverpul na Enfildu, Bilbao na San Mamesu ili možda Romu na Olimpiku?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

---------------

BUNDESLIGA, PLEJ-AUT (PRVA UTAKMICA)

Četvrtak

20.30: (2,20) Bohum (3,50) Fortuna Diseldorf (3,45)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BundesligaBohumFortuna Diseldorf

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara