©Starsport
©Starsport

Traktor preorao Kruševac: IMT na krilima braće Luković do pobede protiv Napretka

Vreme čitanja: 4min | pon. 06.11.23. | 20:31

Pod Bagdalom blistala dva najbolja strelca IMT-a sa po dva pogotka (4:0)

Četiri kola se čekalo na novu pobedu IMT-a u Mozzart Bet Superligi, mada su u svakoj od tih rundi Traktorski gađali metu. Danas su pod Bagdalom to učinili četiri puta, po dva puta u oba poluvremena i naneli čak peti poraz Napretku na domaćem terenu u ovoj sezoni (4:0). Podsetili su gosti igrom na uvod prvenstva, u kojem su protiv Novog Pazara i Čukaričkog pokazali da nisu slučajni došlo do ranga više i da i te kako mogu da pomrse račune mnogima u ligi. Štaviše, i da demonstriraju silu, kad im se za to ukaže šansa, kao večeras u Lazarevom gradu.

U Kruševcu su Lukovići bili posebno raspoloženi - ofanzivni dvojac IMT-a upisao je po dva gola. Luka je stigao do petog u sezoni, dok je Miloš zabeležio sedmi pogodak u ovogodišnjem šampionatu, čime je, sa Zvezdinim Krasoom, postao drugi najbolji strelac lige.

Izabrane vesti

Nisu dugo izdržali domaćini pre prve kapitulacije. Jeste Vladimir Gaćinović imao mnogo problema u sastavljanju tima za današnji meč, jesu na klupu, silom prilika i po prvi put, uletela dva omladinca - Nikola Stanković i Pavle Mihajlović (obojica 2006. godište), jeste dosadašnji štoper Jovan Marinković prvi put u sezoni bio na poziciji desnog beka, umesto povređenog Stefana Jovanovića, i jeste da je iskusni stručnjak na večerašnjem susretu upisao debi na klupi Čarapana, ali nova nepovezanost u linijama tima i skoro skandalozna igra odbrane kao da je ponovo iznenadila navijače na stadionu Mladost, kojih je iz kola u kolo sve manje. Zvižduci su se čuli već u 5. minutu, kada je Radočaj lagano prošao pored Jovanovića i poslu loptu na peterac, odakle Luki Lukoviću nije bilo teško da matira Savića.

Upravo je Savić u 29. minutu zapečatio sudbinu Napretka. Bez mnogo razloga za to, oborio je Radočaja, a Miloš Luković bio je priseban sa bele tačke. O snazi i ofanzivnoj energiji bčete najbolje svedoči detalj pred kraj prvog dela igre, kada je štoper Delević ušao u kazneni prostor domaćih i oprobao udarac. Otuda i ne čudi podatak da IMT samo na dva meča ove sezone nije uspeo da zatrese mrežu. Ponovo smo pod Bagdalom videli moć tranzicije i brzine mladosti, kojim su Traktoristi oduševljavali u uvodnim kolima Mozzart Bet Superlige. I to ne jednom, već četiri puta.

Sve šta Gaćinović misli o igri svojih pulena rekao je u uvodu nastavku. Najpre je na poluvremenu indoletnog Jovanovića zamenio Stanojlović, dok je priliku umesto Stevanovića dobio Parađina (za koga se smatralo da je danas mogao da nađe mesto i u startnoj postavi), što je Marinkovića vratilo u centralni deo odbrane, da bi nekoliko minuta kasnije Babić ušao u igru umesto Ljubomirca, a Tomić zamenio Bojovića. Ništa to nije pomoglo domaćoj ekipi, Napredak je potpuno očekivano i dalje izgledao rastrojeno i neuigrano, da bi gosti najpre umirili igru u nastavku i čekali svoju šansu za mat. I dočekali je polovinom drugog dela igre.

I u drugom poluvremenu blistala su dva Lukovića. Za razliku od prvog dela, sada je najpre Miloš zatresao mrežu u 70. minutu, da bi na sjajnu asistenciju Zueva tri minuta kasnije Luka jednako dobro odreagovao za više nego ubedljivih 0:4.

IMT je zasluženo i na veliki način prestigao Napredak na tabeli, osvojivši 14. bod u Mozzart Bet Superlige i napravivši najbolji uvod pred narednu rundu, kada dočekaju Mladost. Za Kruševljani ostaju brige, koje nije obrisao meč u Ivanjici, jer Napredak je danas napravio korak od tri kilometra unazad i za Vladimira Gaćinovića sledi mnogo posla da napravi, kako sada izgleda, možda najveću misiju u karijeri pod Bagdalom.

MOZZART BET SUPERLIGA - 14. KOLO

NAPREDAK - IMT - 0:4 (0:2)

/L. Luković 5, 73, M. Luković 29, 70/

Stadion Mladost, Kruševac

Sudija: N. Radaković

Napredak: Savić 5, Mršić 5, Stevanović 5 (od 46. Parađina 5,5), Vukajlović 5,5, Marinković 5, Krstić 5, Ljubomirac 5,5 (od 63. Babić 5), Zličić 5,5, Blagojević 5,Jovanović 5 (od 46. Stanojlović 5), Bojović 5,5 (od 63. Tomić 5)

IMT: Gordić 6,5, Lambulić 7, Delević 6,5, Glišić 6,5 (od 82. Kodžić-), Ćirković 6,5 (od 74. Krstić-), Kijevčanin 7, Vukić 6,5, Luković L. 8 (od 74. Živojinović -), Zuev 7 (od 74. Džinović-), Radočaj 7,5 (od 82. Stamenić-), Luković M. 8

Igrač utakmice: Miloš Luković (IMT)


MOZZART BET SUPERLIGA, 14. KOLO

Subota

Crvena zvezda - Radnik 3:1 (1:0)

/Mijatović 19, Spajić 54, Kanga pen 90 - Tomašević 70/

Nedelja

Vojvodina - Železničar 2:2 (2:0)

/Milosavljević 12, Vukanović 14 – Šušnjar 63, Lakićević 76/

Čukarički - TSC 0:2 (0:1)

/Ćirković 23, Cvetković 83/

Voždovac - Radnički Niš 1:1 (1:1)

/Burmaz 32 – Petrov 43/

Ponedeljak

Novi Pazar – Partizan 0:1 (0:1)

/Severina 2/

Spartak - Radnički 1923 1:3 (0:0)

/Todoroski 86 - Bevis 65, Vidakov 80, Kerkez 83ag/

Napredak - IMT 0:4 (0:2)

/L. Luković 5, 73, M. Luković 29, 70/

Mladost Lučani - Javor u toku

***kvote su podložne promenama



tagovi

IMTNapredak KruševacMozzart Bet SuperligaLuka LukovićMiloš Luković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara