TRANSFER FILIPA FALKA INSIDE: Praćen godinu dana, Mrkela angažovao italijanskog skauta Gretija, stručni štab se odmah složio

Vreme čitanja: 3min | pet. 29.01.21. | 10:18

Crvena zvezda prvo želela da izdejstvuje pozajmicu na šest meseci

Oko Edere nije bilo konsenzusa i jedinstvenog mišljenja da bi bivši reprezentativac Italije pravio razliku na domaćem i međunarodnom frontu, pokušaj sa danskim internacionalcem iz Bode Glinta Sinkernagelom je bio preambiciozan, još kada su na "Marakani" dobili negativan odgovor od Kolumbijca iz Amijena Stivena Mendoze, kompletan fokus prebacili su na Filipa Falka. Posle dve sedmice natezanja srpski šampion je uspeo da postignut dogovor sa Lečeom, pa će "Mesi iz Salenta" u toku današnjeg dana i zvanično zadužiti opremu srpskog šampiona.

Postaće jedna od najskupljih investicija Crvene zvezde, ući u društvo milionera, tačnije igrača za koje je moralo da se izbroji sedmocifreno obeštećenje. Samo su retki uspeli da opravdaju uloženi novac. Tačno je da navijači i zvezdaška javnost imaju velika očekivanja od dojučerašnjeg ofanzivca Lečea, ali i dozu skepticizma, jer glamurozni transferi Ričmonda Boaćija (njegov povratak), Radživa Van La Pare i posebno preko 2.000.000 plaćenog Matea Garsije nisu doneli željeni rezultat.

Izabrane vesti

Međutim, na Marakani su ubeđeni da će ovog puta pogoditi u centar mete. Jer se transfer Filipa Falka dugo krčkao i u njega je uloženo mnogo truda i energije sportskog sektora.

Nije imao impresivnu polusezonu u Seriji B nekadašnji mladi reprezentativac Italije. Postigao je samo dva gola u dresu Lečea, ali je već od novembra bio na izlaznim vratima. Pokazivao je nameru da napusti Leče još u oktobru, pa je otuda imao redukovanu minutažu.

Iza zatvorenih vrata najvećeg srpskog stadiona pričalo se o Falku skoro godinu dana. Tada je Mitru Mrkelu i kompletnom sportskom sektoru crveno-belih skrenuta pažnja na desetku Lečea, kao na igrača koji bi u dogledno vreme mogao da postane dostupan Crvenoj zvezdi. Dovoljno da ga crveno-beli imaju na oku.

Prema informacijama MOZZART Sporta Filipo Falko je intenzivno praćen prethodne sezone kada je sa Lečeom igrao u Seriji A. I bio više nego zapažen. Postigao je četiri gola i upisao šest asistencija. Novi fudbaler Crvene zvezde je tada imao odličnu statistiku i kada je reč o procentu uspešnih driblinga, broju driblinga i ključnim dodavanjima. Međutim, na "Marakani" su imali i pomoć prijatelja. Sportski direktor Crvene zvezde je angažovao poznatog italijanskog skauta Paola Gretija kako bi svakodnevno pratio pojedine igrače sa italijanskog tržišta, među kojima je bio i Filipo Falko. Ljudi iz Crvene zvezde su bili zadovoljni povratnim informacijama, ali nisu kretali u presing na Leče i realizaciju posla. Iz više razloga. Bili su popunjeni na ofanzvnim pozicijama, limitirani sa brojem stranaca i finansijski vrlo limitirani. Međutim, problem sa Aleksandrom Kataijem, ubrzao je razmišljanja odgovornih lica sa "Marakane". Jer nekako se u javnosti steklo mišljenje da dobro uklopljenom i uigranom timu Dejana Stankovića nedostaje samo jedan „mađioničar“. Makar dok se ne vrati Aleksandar Katai.

Predlog o potencijalnom angažovanju Filipa Falka stigao je i do članova stručnog štaba. Svi su, počev od šefa Dejana Stankovića savršeno upućenog u italijanske prilike, bili za to da se krene u realizaciju posla.

I pored toga što je Falko želeo da napusti Leče, Crvena zvezda je znala da raspolaže limitiranim finansijskim sredstvima. Čak su pojedinci na "Marakani" bili vrlo pesimistični, posebno posle još jedne povratne informacije koju su dobili od pomenutog skauta Gretija – da je za Falka zainteresovan Sasuolo.

Crvena zvezda je želela da pokuša nemoguće. Lečeu je predložena šestomesečna pozajmica uz opciju obavezne kupovine u junu od 1.000.000 evra. Italijani su glatko odbili taj predlog. I od tada je počela igra živaca. Menadžer Ivica Pavlović bio je spona između dva rukovodstva. Crveno-beli su ozbiljnog saveznika imali u Falku koji je želeo da napusti Leče. Bio je izrazito nezadovoljan, pa je na kraju srpski šampion uspeo da umanji zahteve finansijskog kluba i rok isplate prolongira do 2023. godine.

 


tagovi

Dejan StankovićMitar Mrkela

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara