TREĆA SMENA: Derbi u Sao Paulu, Klipersi hvataju priključak, Univerzitario se sveti

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.06.21. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

PALMEIRAS – KORINTIJANS, 00.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Brazil 1)

Derbi treće runde brazilske Serije A igra se u Sao Paulu, gde se sastaju dva tima sa polovičnim učinkom. Palmeiras je startovao minimalnim porazom od šampiona Flamenga, a potom savladao Šapekoense. Korintijans je s druge strane u premijernom kolu pretrpeo minimalni poraz (0:1) od Gojanensea, a potom identičnim rezultatom trijumfovao protiv Amerike Mineiro. Korintijans na poslednjih šest međusobnih susreta ne zna za pobedu nad Palmeirasom. Tri su završena bez pobednika, preostala tri dobio je šampion Južne Amerike.

SANTOS – ŽUVENTUDE, 00.00

(Fudbal, Brazil 1)

Santos je na premijeri razočarao, poražen je ubedljivo od Baije (0:3), ali se potom iskupio trijumfom nad Searom. U trećem kolu dočekuje novog prvoligaša Žuventude, koji je u uvodne dve runde osvojio samo bod. Dva tima se nisu sastajala u prethodnoj deceniji, poslednja dva meča odigrali su 2007. kada je slavio Santos (2:0, 1:0).

PELOTAS – VASKO DA GAMA, 00.00

(Fudbal, Brazil 2)

Ako je suditi na osnovu rezultata sa početka sezone, Vasko da Gama se neće ekspresno vratiti u Seriju A. Novi drugoligaš je u uvodna dva kola, protiv Operarija i Ponte Prete, osvojio samo bod i postigao isto toliko golova. Isti učinak posle 180 fudbala u sezoni ima i njegov večerašnji rival Pelotas, koji pride još nije postigao ni gol u šampionatu. Jedine dve utakmice večerašnji rivali su odigrali pre pet godina, kada su i jedni i drugi upisali po pobedu.

PENJAROL – RENTISTAS, 01.15

(Fudbal, Urugvaj 1)

Ni jedni ni drugi nisu imali željeni start. Penjarol, jedan od najtrofejnijih klubova u Urugvaju, neporažen je posle četiri kola u kojima je primio samo dva gola, ali je i upisao tek jedan trijumf, pa već sada kaska šest bodova za Liverpul. Rentistas je očigledno poremetila debitantska sezona u Kopa Libertadoresu, već sada ima tri poraza, a postigao je samo dva gola. Pride, izgubio je četiri od poslednjih pet međusobnih susreta protiv večerašnjeg rivala.

DEPORTIVO KOPSOL – UNIVERZITARIO, 02.30

(Fudbal, Peru, kup)

Zicer za Univerzitario u šesnaestini finala. Viceprvak Perua gostuje drugoligašu Deportivo Kopsolu. Domaćin se nalazi u donjem domu drugog ranga, upisao je samo dva trijumfa u uvodnih deset kola i teško će do elite ukoliko nastavi ovim tempom. Univerzitario je grupnu fazu Kopa Libertadoresa završio kao poslednjeplasirani, ali mu u domaćem prvenstvu dobro ide – posle devet kola deli drugu poziciju sa Ajakučom i neporažen je na poslednjih pet mečeva u šampionatu. Zanimljivo, pre dve godine takođe u Kupu, Deportivo je uspeo da eliminiše Univerzitario. Vreme je za osvetu.

LA KLIPERS – JUTA DŽEZ, 02.30

(Košarka, NBA plej-of)

Dve tesne, neizvesne utakmice i dve pobede Jute. Četvrtfinalna serija se sada seli u Stejpls centar, gde će Los Anđeles Klipersi pokušati da prepolove zasotatak i uhvate priključak za rivalom. Lakše reći nego učiniti, jer Džezeri su tim sa najboljim učinkom u sezoni i imaju neuporedivo više oružja od Dalasa. Pride postoji šansa da se Majk Konli, koji je propustio prve dve utakmice serije, večeras vrati u tim Jute. Bilo kako bilo, ključnu ulogu će imati Donovan Mičel, koji je u dosadašnjih šest utakmica plej-ofa u proseku imao nešto više od 32 poena po utakmici.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara