TREĆA SMENA: Fokus na Gold kupu - repriza finala iz 2019. godine

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.08.21. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Argentina 1)

Argentinska liga je izuzetno konkurentna na početku, pa trećeplasirani San Lorenco i Banfild koji je na 12. poziciji razdvajaju samo dva boda. Oba tima su neporažena od starta šampionata - velikan iz Buenos Ajresa sa dve pobede i remijem, Banfild sa dva remija i trijumfom. Samo jednom u poslednjih šest međusobnih duela se dogodilo da oba tima poistignu bar po gol, a u tom periodu Banfild je upisao tri pobede, San Lorenco jednu manje uz remi mirnih mreža iz njihovog poslednjeg odmeravanja snaga.

ATLETIKO GOJANENSE - AMERIKA MINEIRO, 01,30

(Fudbal, Brazil 1)

Amerika muku muči kako sa defanzivom, tako i sa realizacijom. Posle tri poraza i remija iz poslednja četiri meča, kuburi u zoni ispadanja, a na minula četiri duela postigla je svega jedan gol. Gojanense je nešto bolji sa 18 bodova, osam više od predstojećeg rivala, a seriju od četiri utakmice bez prvenstvene pobede prekinuo je u prethodnoj rundi minimalcem protiv Santosa.

SEARA - FORTALEZA, 01.30

(Fudbal, Brazil 1)

Fortaleza je jedno od najprijatnijih iznenađenja Brazileiraa. Posle 13 rundi nalazi se na trećoj poziciji sa 27 bodova, a u minule četiri ostvarila je maksimalan učinak. Ubedljivih 4:0 protiv Amerike Mineiro, pratili su minimalci protiv Korintijansa, Sao Paula i Bragantina. Reč je o najboljoj odbrani prvenstva sa svega devet primljenih golova, međutim peta uzastopna pobeda neće doći sama jer je i Seara u seriji nepobedivosti od devet mečeva.

SAD - MEKSIKO, 02.30

(Fudbal, Gold kup, finale)

Ostao je Amerikancima i Meksikancima samo jedan korak do trofeja. Biće to repriza finala Gold kupa iz 2019. godine. Tada su takođe ova dva tima odmerila snage, a Meksiko je trijumfovao sa 1:0, pogotkom Džonatana dos Santosa u 73. minutu. Asteci su tako po 11. put postali šampioni Severne Amerike, a peti put direktno preko Jenkija. Na putu do velikog finala Jenkiji su ostvarili veliki broj pobeda minimalnim rezultatom. Najpre su u grupnoj fazi sa 1:0 savladali Haiti i Kanadu, a zatim su identičnim rezultatom u četvrtfinalu eliminisali Jamajku, a u polufinalu gostujuću reprezentaciju Katara. Samo je Martinik u grupnoj fazi savladan ubedljivije, sa 6:1. On je jedini koji je zatresao mrežu Amerikanaca. Meksiko je takođe primio samo jedan gol na turniru do sada, ali za razliku od rivala, on nije ostvario sve pobede. Sapleo se još na premijeri, Trinidad i Tobago je izvukao 0:0. Posle toga su Asteci redom „tukli“ Gvatemalu (3:0), El Salvador (1:0), Honduras (3:0) i Kanadu (2:1).

FILADELFIJA - ČIKAGO, 00.00

(Fudbal, MLS)

Filadelfija je do sada osvojila 24 boda, duplo više od Čikaga, ali forma Uniona je promenljiva. Nekako da veže dve pobede. Sreća za domaćina je u tome što mu na noge dolazi druga najslabija odbrana istoka, odnosno što mu prijaju mečevi sa Čikagom - u poslednjih osam međusobnih slavila je u šest puta i izgubila samo jednom.

NASIONAL - MALDONADO, 01.30

(Fudbal, Urugvaj 1)

Maldonado nikako ne bi smeno da podmetne nogu velikanu koji kaska tri boda za liderom Plaza Kolonijom. Kroz istoriju su se ovi rivali sastajali u deset navrata, a Maldonado uspeo da slavi samo jednom. Deluje da se gostima smeši i četvrti uzastopni poraz.

SANTOS LAGUNA - KRUZ AZUL, 01.00

(Fudbal, Meksiko 1)

Ozbiljno je podbacio Kruz Azul na premijeri meksičke lige. U meču u kojem je imao terensku inicijativu izgubio je 2:0 kod kuće od Mazaltana i zato sada mora da traži popravni. Ovoga puta imaće status blagog autsajdera protiv Snatos Lagune koja je u prvom kolu ubedljivo savladala Nekaksu.

EMELEK - AUKAS, 02.00

(Fudbal, Ekvador 1)

Emelek poslednje tri godine ne gubi od Aukasa i nada se da će tradicija biti nastavljena. Treba napomenuti da je Emelek slavio 1:0 u prvom kolu protiv Deportivo Kuenke iako je bio propisno nadigran. Ni Aukas nije blistao protiv Mušuk Rune, ali je ostao neporažen. Poslednja četiri međusobna okršaja ovih rivala donela su prosečno 3.5 golova po meču.


tagovi

Treća smenaInternet klađenjeklađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara