TREĆA SMENA: Kup Brazila i NBA u prvom planu, polufinale plej-ofa u Kolumbiji

Vreme čitanja: 4min | čet. 10.06.21. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Kup Brazila)

Atletiko je na pragu osmine finala. Dobio je prvi meč na gostovanju sa 2:0 i sada protiv novopečenog drugoligaša ima zadatak da makar sačuva prednost. Favorit je i da dobije meč, čak iako se trener Kuka odluči da promeša karte, što se svakako očekuje. Sastav iz Belo Orizontea je posle prve utakmice šesnaestine finala kupa savladao i Sport Resife u Seriji A, pa u dobrom raspoloženju čeka revanš.

KORITIBA - FLAMENGO, 23.55

(Fudbal, Kup Brazila)

Koritiba i Flamengo se sastaju u prvom okršaju šesnaestine finala kupa. Prvak Brazila je u odličnoj formi, bez poraza je na 13 poslednjih mečeva i ovo će mu biti prvi meč u kupu ove sezone. Koritiba je sa druge strane prošla Uniao i Operario, a jasno je da je protiv ekipe Rožerija Senija totalni autsajder. Pokušaće da ostvari što bolji rezultat kod kuće i zadrži kakvu takvu nadu pred revanš na stadionu najboljeg tima u zemlji. Poslednji put Koritiba je slavila u novembru 2017. godine, kada je takođe bila bolja kod kuće.

SEARA - FORTALEZA, 02.30

(Fudbal, Kup Brazila)

Prvi derbi Fortaleze okončan je bez pobednika. Nije bilo preterano interesantno, viđen je po gol u oba poluvremena, šou je ukrao iskusni napadač Fortaleze Velinton Paulista, lepim golom u 71. minutu. U međuvremenu su obe ekipe odigrale po jedan duel, Seara je pretrpela poraz na gostovanju protiv Santosa, dok je Fortaleza razbila Internasional kod kuće (5:1) i puna samopozdanja čeka revanš treće runde kupa.

INTERNASIONAL - VITORIJA, 02.30

(Fudbal, Kup Brazila)

Vitorija je užasnoj formi, ali bi mogla da iskoristi priliku protiv ranjengo Internasionala. Klub iz Porto Alegre je slavio na gostovanju u prvom meču treće runde kupa, ali je u međuvremenu doživeo katastrofu u šampionatu: pretrpeo je poraz od Fortaleze rezultatom 1:5. Tu svoju šansu da prekine seriju od pet mečeva bez poraz vidi Vitorija. Minimalan trijumf gostujućeg sastava odvodi utakmicu u penal seriju.

TOLIMA - EKIDADA, 01.05

(Fudbal, Kolumbija 1 - plej-of)

Tolima je odigrala dramatičnu seriju sa Deportivo Kalijem, dobila je prvi meč sa 3:0, a onda u revanšu strepela do samog kraja, kako je gubila sa 2:0. Izdržala je i zakazala megdan sa Ekidadom, koji je priredio najveće iznenađenje dosadašnjeg plej-ofa izbacivši Atletiko Nasional (prvi na tabeli pred doigravanja). Interesantno je da fudbaleri Tolime posle trijumfa u prvom meču četvrtfinala ne znaju za trijumf na poslednjih šest utakmica. Vezali su tri poraza. Nije ni Ekidad u blistavoj formi, ima samo jedan trijumf na poslednjih pet mečeva. Tolima je slavila u regularnom delu sezone, ali pre toga dve godine nije uspevala da savlada večerašnjeg rivala.

LARA - KARABOBO, 01.15

(Fudbal, Venecuela 1)

Vrlo važan meč između susednih timova na tabeli Sentrala. Posle sedam odigranih kola Deportivo Lara i Karabobo imaju isti učinak, po dve pobede i remija uz tri poraza. Gosti su u boljoj formi, iako su u minuloj rundi doživeli poraz, pre toga su na tri susreta osvojili sedam bodova. Sa druge strane, Lara je u seriji od tri utakmice bez pobede (jedan remi). Imaju sličnu gol razliku i dve najgore odbrane u svojoj grupi. Tradicija je na strani domaćina, koji nije doživeo poraz u susretima sa Karabobom od 2019. godine.

DEPORTIVO MUNISIPAL - KANTOLAO, 01.30

(Fudbal, Peru - liga kup)

Treća runda peruanskog kupa, pobednik duela između Deportivo Munisipala i Kantolaa ide na megdan ekipi Atletiko Grau, koja je pošteđena napora u šesnaestini finala. Deportivo je u poslednjih pet kola elitnog ranga u Peruu osvojio sedam bodova, dok isti učinak ima i Kantolao, ali je u seriji od tri susreta bez poraza. Prethodni duel ovih ekipa odigran je pre više od godinu dana u okviru šampionata, kada je sastav iz Lime slavio kod kuće. Ipak, pre toga je Kantalo imao tri pobede. S ozbirom da se igra samo jedan meč, nema sumnje da će obe ekipe biti oprezne, pa bi lepršav igra mogla da izostane.

MILVOKI - BRUKLIN, 01.30

(Košarka, NBA - plej-of)

Poslednja prilika da Milvoki uradi nešto u ovoj seriji, ali posle debakla u drugom meču, čini se da bi Baksi mogli polako da se pozdravljaju sa doigravanjem, a možda i sa trenerom Majkom Budenholcerom. Razbili su Netsi sastav iz Viskonsina, posebno u drugom meču, u kojem čak nisu imali ni pomoć povređenog Džejmsa Hardena. Dok su u napadu zatrpavali koš rivala, odigrali su i sjajnu odbranu na Janisu Adetokumbu i Krisu Midltonu (zajedno su ubacili 35 poena). Dokazali su se puleni Stiva Neša kao ozbiljan favorit za prsten, ostaje da se vidi da li Bundeholcer i njegovi izabranici imaju spreman odgovor. Umeli su da se "zapale" u šutu sa distance u prvoj seriji protiv Majamija, tako nešto će im biti neophodno i da pred svojom publikom na pleća obore sjajani Bruklin.

JUTA - LA KLIPERS, 04.00

(Košarka, NBA - plej-of)

Izuzetno neizvesno je bilo u prvom meču polufinalne serije Zapada. Na kraju su Klipersima presudili Donovan Mičel (45 poena) i sjajna odbrana Rudija Gobera u poslednjem napadu. Jasno je da nas očekuje izuzetno zanimljiva serija, što je dokazao i prvi meč (112:109). Povrede bi nažalost mogle da odigraju bitan faktor, pa su pred večerašnji okršaj pod znakom pitanja Majk Konli (Juta) i Serž Ibaka (Klipersi). Sve oči će ponovo biti uprte u sjajnog Mičela i Kavaja Lenarda, koji mora da povuče četu Tajrona Lua. U tri susreta u regularnom delu sezone, Klipersi su jednom slavili.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara