TREĆA SMENA: Od Kupa Brazila, Konkakaf i južnoameričke elite, preko Meksika do NBA

Vreme čitanja: 4min | sre. 28.02.24. | 22:52

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Kup Brazila)

ASA i Internasional igraju eliminatornu utakmicu u prvoj fazi Kupa Brazila. Tim iz Alagoasa je kao domaćin čak dobijao predloge da meč igra na drugom mestu kako bi zaradio više novca, ali su čelnici odlučili da igraju pred svojim navijačima, na stadionu Koarasi da Mata Fonseka, u Arapiraki. Kao gost, Inter ima prednost u ovoj fazi i dovoljno mu je da odigra nerešeno kako bi prošao dalje. Alagoas pokušava da napiše još jedno važno poglavlje u svojoj istoriji Kupa. Internasional dolazi iz šest uzastopnih pobeda, a poslednju je zabeležio u Klasiku Gre-Nalu sa 3:2. Inter se plasirao u četvrtfinale Gaušaa.


SINSINATI - KAVALIJER, 01.00

(Fudbal, Konkakaf Kup šampiona)

U želji da sačuva prednost od dva gola u 1. kolu Konkakaf Kupa šampiona Sinsinati noćas dočekuje Kavalijer. U prvom meču prošle nedelje Sinsinati je slavio sa 2:0 u Kingstonu. Sinsinati je postigo gol u 12 uzastopnih mečeva u svim takmičenjima. U poslednjih šest mečeva u svim takmičenjima, Sinsinati je u četiri navrata slavio, uz remi i poraz, a identičan učinak u istom periodu ostvario Kavalijer. Gosti su trenutno na liderskoj pozicije prvenstva Jamajke sa 43 boda iz 19 mečeva, dok je Sinsinati takmičenje u MLS-u otvorio remijem kod kuće sa Torontom.

ATLETIKO NASIONAL - NASIONAL ASUNSION, 01.30

(Fudbal, Kvalifikacije za Kopa Libertadores)

Atletiko Nasional je podbacio na startu sezone u kolumbijskoj Aperturi. Verdolagasi posle osam kola zauzimaju tek 15. mesto na tabeli sa osam bodova. Ceh za loše rezultate platio je trener Džon Hairo Bodmer, koji je otpušten i tim iz Medeljina sada ima privremenog kormilara Kamila Pereza. Atletiko Nasional je podbacio u prvom meču sa paragvajskim Nasionalom i izgubio je u gostima 0:1. Ekipa iz Asunsiona, kao i njen protivnik, podbacila je na startu u nacionalnom šampionatu pošto je trenutno tek na 10. mestu na tabeli od 12 učesnika. Međutim, Trikolori su impresionirali u kvalifikacijama za Kopa Libertadores, pobedivši Atletiko Nasional sa 1:0 na svom terenu, i na dobrom su putu da se domognu poslednje runde kvalifikacija.

INTERNASIONAL DE LIMEIRA - SAO PAULO, 01.35

(Fudbal, Brazil Paulista)

Inter de Limeira i Sao Paulo izlaze na teren u zaostalom duelu petog kola šampionata Paulista. Inter de Limeira se vratio u zonu klasifikacije remijem protiv Santo Andrea za vikend. Sa 14 bodova - i utakmicom manje za sada, Leao je nadmašio Mirasol po broju pobeda: četiri prema tri. Uprkos dobroj situaciji, ekipa nije pobedila u dva minula meča. Ako uspe da pobedi, Inter će eliminisati Korintijans, koji sa 10 bodova više neće moći da stigne do 17 poena u preostala dva kola. Sa druge strane, Sao Paulo pokušava da prekine seriju od četiri utakmice bez slavlja u Paulistau. Redom je beležio poraz od Ponte Prete i Santosa, i remije sa Bragantinom i Gvaranijem. Sao Paulo je sa 15 bodova drugi u Grupi D i u slučaju pobede preći će u vođstvo, pošto će biti bodovno izjednačen sa Novorizontinom, ali sa boljom gol-razlikom.


TIGRES – HUAREZ, 02.00


(Fudbal, Meksiko 1)


Tigres je ukočio u poslednje vreme, a priliku da se vrati u pobednički ritam ima noćas kada

Andreu Pjeru Žinjaku

i drugovima u San Nikolasu stiže “fenjeraš” Huarez. Francuski veteran je prošle nedelje protiv Atlasa (1:1) prekinuo post od tri meča bez pogotka. Iako nije ubojit ka prethodnih godina, nekadašnji as Marselja je i dalje duša šampiona Klausure iz 2023. godine i finalista prošlosezonske Aperture. Huarez ima samo dva boda posle osam kola Klausure.

DENVER – SAKRAMENTO, 03.00


(Košarka, NBA liga)

Ako je jedan tim rak-rana šampiona NBA lige Denveru onda je to Sakramento. Nagetsi su ove sezone sva tri puta poraženi od tima iz Kalifornije, a dva puta u Koloradu gde Nikola Jokić i drugovi retko gube. Denver je i dalje u poteri za prvim mestom u ligaškom delu sezone na Zapadu, vezao je tri pobede, posle Ol stara u Indijanapolisu. Kingsi su sedmi u konferenciji. Protekle noći su na svom terenu izgubili od Majamija.

LOS ANĐELES KLIPERS – LOS ANĐELES LEJKERS, 04.00

(Košarka, NBA liga)

Derbi Los Anđelesa u Kripto areni. Klipersi igraju toplo-hladno poslednjih nedelja, a lišeni su usluga povređenog Pola Džordža. Lejkersi nikako da uđu u seriji pobeda, imaju dva nespeha u prethodba tri meča. Prošlog meseca su Klipersi pobedili gradskog rivala sa 127:116. Imaju šest pobeda više od Jezerdžija. Klipersi su četvrti, a Lejkersi su pali na 10. mestu i mogli bio da ostanu bez plej-ofa.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara