Hamad Međedović (©Starsport)
Hamad Međedović (©Starsport)

Madridska bajka završena, Međedović propustio set lopte i sagoreo u Magičnoj kutiji

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.04.24. | 13:49

Jirži Lehečka se spasao, okrenuo vodu na svoju vodenicu i prošao u treće kolo – 2:0

Sanjao je na javi Hamad Međedović u Magičnoj kutiji, prvi put se u Madridu kvalifikovao u glavni žreb nekog mastersa. Da sve bude bolje – odmah i pobeda. Na startu turnira eliminisao je Aleksandra Kovačevića, američkog tenisera srpskih korena, ušao u drugo kolo, ali madridska bajka, ipak, nije još malo potrajala.

Hamad Međedović nije bio bez šansi protiv Jiržija Lehečke. Srpski teniser propustio je dve set lopte, posle toga pao i popustio pod pritiskom. Sve se okrenulo u korist 31. reketa sveta. Kako je vreme odmicalo, postajao je sve sigurniji, agresivniji. Dobio je prvi set na iskustvo i potom bez većih poteškoća priveo meč kraju – 2:0 (7:5,6:4).

Izabrane vesti

Ispao je momak iz Novog Pazara, ali ne treba da bude razočaran. U gotovo svim segmentima je, statistički gledano, parirao Čehu. Imao je više as udaraca, manje neiznuđenih grešaka, za nijansu manje vinera. Razliku je napravio prvi servis. Jirži Lehečka gotovo da nije gubio poene kada ga ubaci.

Čeh se hranio poenima na prvi servis, raslo mu je samopouzdanje. A, ipak, i on je u jednom trenutku zakazao. U desetom gemu prvog seta ukazale su se Hamadu Međedoviću dve brejk prilike. Uspeo je Jirži Lehečka da sačuva servis, da se izvuče iz neugodne situacije i ne izgubi set.

Od tog trena kola su krenula nizbrdo. Ali, nisu se survala niz liticu, pokušavao je srpski teniser da ih zaustavi, da dobije na vremenu i pronađe put i način kako da ponovo zaigra kao do gubitka prvog seta.

Destabilizovao ga je izgubljen servis gem na startu drugog seta, digao se posle toga i osvojio naredni maratonski gem na svoj servis. Vatre u očima je bilo, ali do novih brejk lopti nije stigao. Jirži Lehečka je iskoristio prvu meč loptu i tačno posle jednog i po časa prošao u treće kolo mastersa u Madridu.



tagovi

Hamad MeđedovićJiži LehečkaATPmasters madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara