TREĆA SMENA: Žinjak osvaja Atlas, Pasto u ritmu, Alahuelense dodatno motivisan, La Kalera gostuje u Atakami...

Vreme čitanja: 4min | sub. 23.01.21. | 22:49

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Envigado - Deportivo Pasto, 23.35

Izabrane vesti

(Fudbal, Kolumbija 1)

Tamo gde je stao u prethodnom izdanju, Envigado je nastavio u novoj sezoni. Ovaj sastav ostvario je samo jednu pobedu na 11 minulih duela u svim takmičenjima, a porazom je otvorio i Aperturu pre sedam dana na gostovanju Miljonariosu. Priliku da popravi utisak ima večeras u sklopu 2. kola, kada je domaćin Deportivo Pastu, koji je dobro startovao u 2021. Najpre je u četvrtfinalu Kupa bio bolji od Amerike iz Kalija, a šampionat je otvorio remijem kod kuće protiv La Ekidada.

Sporting San Hoze - Santos DG, 23.55

(Fudbal, Kostarika 1)

Format Klausura u Kostariki je nedavno startovao, a Sporting San Hoze i Santos imaju za cilj da ostavebolji utisak nego što je to bio slučaj u Aperturi. Oba tima su do sada odigrala po dva susreta i domaćin je ostavio daleko bolji utisak. Iako je samo za bod uspešniji, San Hoze je uspeo da na startu pobedi Eredijano, jednog od favorita takmičenja. U jedinom dosadašnjem međusobnom sučeljavanju, koje se desilo prošlog decembra, Sporting je slavio sa 3:1.

Sud Amerika - Rampla Juniors, 00.15

(Fudbal, Urugvaj 2 plej-of)

Prva runda bitke za ulazak u najjači rang Urugvaja. Koplja ukrštaju Sud Amerika i Ramla Juniors, bratski klubovi iz Montevidea. Amerika, kao tim sa poslednje pozicije koje vodi u plej-of, do finala je dospela posle pobede nad Huventudom, dok su Juniorsi kao trećeplasirani u ligaškom delu, mesto za odlučujuću borbu obezbedili preko Rasinga iz Montevidea. Tokom sezone ekipe su se sukobile dva puta, a uspešnija je bila Sud Amerika sa pobedom u gostima 3:1, dok je u njenom domu bilo 1:1.

Kobresal - Union La Kalera, 00.30

(Fudbal, Čile 1)

Prvenstvo Čilea ušlo je u finiš. Sve pršti od borbi za titulu, međnarodnu scenu i opstanak, a u njima su i Kobresal i Union La Kalera. Gosti su na drugom mestu i sa četiri boda i utakmicom manje od lidera Universidad Katolike, nadaju se da mogu do krune, mada ih noćas očekuje zahtevno gostovanje usred pustinje Atakama, pride na 2.400 metara nadmorske visine. Taj podatak dodatno apostrofira prednost domaćeg terena, pa je Kobresal favorit iako je 18 bodova daleko od Union La Kalere.

Vasko - Atletiko Mineiro, 01.00

(Fudbal, Brazil 1)

Posle dva vezana poraza od Koritibe na svom terenu (0:1) i Bragantina u gostima (1:4), Vaskov brod se opet nasukao na na ivicu provalije. Ekipa iz Rio de Žaneira je trenutno na mestu koje vodi u niži rang, sedam kola pre kraja uzbudljive sezone u elitnoj ligi Brazila. Rival u narednoj rundi je Atletiko Mineiro, koji ima pet bodova i meč manje u odnosu na vodeći Internasional. Forma je na strani gostiju, a prethodni međusobni duel u oktobru minule godine Atletiko je dobio kod kuće sa 4:1.

Atlas - Tigres, 02.00

(Fudbal, Meksiko 1)

Slaba izdanja iz Aperture Atlas je preneo u Klausuru. U dosadašnja dva kola nove sezone tim iz Gvadalahare je doživeo poraze od Montereja i Keretara, ne uspevši da postigne nijedan gol. U trećem kolu noćas mu u goste stiže Tigres, koji je nedavno postao osvajač KONKAKAF Lige šampiona. Sastav u kojem je centralna figura francuski napadač Andre-Pjer Žinjak ostvario je polovičan učinak u novoj sezoni. Posle pobede nad šampionom Leonom, poražen je od Santos Lagune pa kao favorit stiže u Gvadalaharu.

Alahuelense - San Karlos, 02.00

(Fudbal, Kostarika 1)

Alahuelense ne staje. Igra na više frontova i za sada ne trokira. Pre mesec dana osvojio je Aperturu, da bi na savršen način otvorio Klausuru sa dve pobede bez primljenog gola. Pre tri dana prvak Kostarike igrao je polufinalni meč KONKAKAF lige sa Olimpijom iz Hondurasa i posle penala se plasirao u finale, što mu je bio 10. vezani meč bez poraza u svim takmičenjima. Interesantno, poslednji neuspeh zbio se baš protiv San Karlosa, ali u gostima sredinom novembra minule godine. Eto dodatnog motiva Alahuelenseu da ubeleži tri boda.

Istern Sabarbs - Okland Siti, 04.00

(Fudbal, Novi Zeland 1)

Pre nego što startuje prvenstvo Novog Zelanda, svima tamo dole "na kraju sveta" je jasno da će Okland Siti da ga osvoji. Izuzetak ne bi trebalo da bude ni tekuća kampanja, u kojoj je branilac krune na liderskoj poziciji, i nalazi se u seriji od tri pobede. Smeši mu se četvrta, jer ide u goste Istern Sabarbsu, koji nikada nije uspeo da ga pobedi. Na 10 zvaničnih mečeva izvojevao je samo jedan remi, a kako nanizao dva poraza, sva je prilika da će Okland Siti da nastavi niz.


tagovi

Treća smenaJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara