Treći strelac i prvi asistent češkog prvenstva! Birmančević drži Spartu u šampionskoj trci (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.04.24. | 19:45

Srpski fudbaler podigao praškog velikana u malom gradskom derbiju - 3:1

Poraz od Plzenja od pre mesec dana, a potom i remi sa Mladom Boleslav prošlog vikenda, izmigoljili su Sparti iz Praga prvo mesto češkog prvenstva, pa je ekipa Larsa Frisa (pomoćnik vodio meč umesto glavnog trenera Brajana Priskea) današnji mali gradski derbi sa Bohemijansom dočekao pod velikim imperativom i ozbiljnim pritiskom. To se ozbiljno osetilo kod gostujućih igrača, što je iskoristio domaćin i poveo u 41. minutu preko Lukasa Hulke. Ipak, gosti su u svojim redovima imali fantastičnog Veljka Birmančevića, koji je sa dva pogotka u drugom poluvremenu doneo preokret Sparti i povratak na prvo mesto - 3:1 (1:1).

Birmančević je došao do brojke od 17 postignutih golova u svim takmičenjima, 12 u tamošnjem šampionatu, pa se nalazi na trećem mestu liste strelaca. Ostao je na devet asistencija (10 u svim takmičenjima) po čemu je najuspešniji u češkom prvenstvu u ovom trenutku, uz Vasila Kuseja iz Mlade Boleslav.

Izabrane vesti

Veoma važan momenat utakmice odigrao se u finišu prvog poluvremena, kada je Martin Vitik postigao izjednačujući pogodak na asistenciju Kana Kajrinena. Taj pogotak je uticao da gosti sa ogromnim samopouzdanjem dočekaju drugo poluvreme, pa je već u 48. minutu na semaforu stajalo 1:2.

Upravo je taj drugi gol pokazao u kakvoj se formi nalazi srpsko krilo. Birmančević je krenuo u kontranapad sa svoje polovine, odigrao je pas na stranu, a onda se sapleo. Ipak, ekspresno se podigao i uspeo da matira Lukša Sokupa. Srpski fudbaler je u 74. minutu bio na pravom mestu u protivničkom šesnaestercu, da posle gužve i nekoliko odbitaka pošalje loptu u domaću mrežu.





tagovi

Sparta PragVeljko Birmančević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara