Fudbaleri Kluža (Reuters)
Fudbaleri Kluža (Reuters)

Trener Kluža besan zbog odlaganja meča direktnog rivala za titulu, šampion se vraća na pobednički put

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.10.21. | 12:29

U poslednjem međusobnom okršaju Sepsi je iznenadio Železničare i pobedio ih prvi put u klupskoj istoriji

Kluž se nameračio na petu uzastopnu titulu šampiona Rumunije i za sada mu većina stvari ide po planu. Istina, poraz od Rapida iz Bukurešta u prošloj rundi svakako nije bio očekivan, ali ekipa Dana Petreskua na svom terenu protiv Sepsija (19.30) želi da se vrati na pobednički kolosek pošto je pre pomenutog poraza vezala trijumfe protiv Univerzitatea Krajove, Ute Arad i Gaz Metana.

Železničarima raspoloženje ipak nije na zavidnom nivou budući da se na poraz od Rapida nadovezao neuspeh protiv AZ Alkmara u Ligi konferencija. Holandski tim je slavio na stadionu Konstantin Radulesku minimalnim rezultatom, pa možemo da konstatujemo da je Kluž u minula četiri okršaja u svim takmičenjima samo jednom slavio, kao i to da će teško uspeti da se izbori za nokaut fazu u Ligi konferencija. Pre poraza od AZ-a, igrao je nerešeno sa Jablonecom i izgubio od Jabloneca na evropskoj premijeri.

Izabrane vesti

Trenera Dana Petreskua razjarila je činjenica da su uslišene molbe direktnog konkurenta za titulu FSCB-a za odlaganjem meča sa Farulom, koji je trebalo da se odigra juče, a biće na programu četvrtog novembra zato što je igrački kadar nekadašnje Steaue desetkovan Kovidom-19.

"Ovo je neverovatan slučaj. Ovo je odluka bez presedana. I Klužu su bila potrebna odlaganja, mnogo utakmica smo igrali, naročito pre dve godine, kada smo nastupali u Evropi i beležili dobre rezultate. Kada su nama bila neophodna odlaganja, nikoga nije bilo briga",

Napadački trio protiv Alkmara činili su Omrani, Debeljuh i Paun, ali kako je čitava ekipa osim golmana nakon tog duela ocenjena ocenama manjim od sedam, strateg prvaka Rumunije će dosta toga menjati protiv Sepsija. Goste će prema procenama rumunskih medija od prvog minuta napasti Debeljuh, Deak i Petrila.

Poslednji međusobni okršaj, mimo svih očekivanja pripao je Sepsiju koji je jednim pogotkom prekinuo seriju od 12 utakmica bez pobede protiv Kluža, odnosno prvi put u klupskoj istoriji dugoj deset godina porazio Železničare. Ono što je karakteristično za mečeve velikana i jednog od najmlađih rumunskih klubova jeste golgeterska suša - na poslednih pet duela postignuto je tek četiri gola, nikada više od jednog po utakmici.


RUMUNIJA 1 – 13. KOLO

Petak

Univerzitatea Krajova 1948 – Gaz Metan 2:0 (0:0)

/Balan 47, Raičea 90+4/

Kindija - Univerzitate Krajova 0:1 (0:0)

/Ivan 73/

Subota

14.00: (2,30) Voluntari (2,95) Arđeš (3,60)

16.30: (3,60) Dačija Mioveni (3,00) Botošani (2,25)

19.30: (3,80) Dinamo B. (3,00) Rapid B. (2,10)

Ponedeljak

16.30: (3,90) Klinčeni (3,10) UTA Arad (2,10)

19.30: (1,75) Kluž (3,40) Sepsi (5,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

CFR KlužKlužKluz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara