Olivije Žiru proslavlja gol (©Reuters)
Olivije Žiru proslavlja gol (©Reuters)

Trezege impresioniran Žiruom: Špic starog kova, takvih više nema, najkompletniji je na Mundijalu

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.12.22. | 18:27

“Nemačka je mnogo propatila bez centarfora, videli smo koliko se mučila Španija”, dodaje nekadašnji reprezentativac Francuske

Francuska na Englesku, klasik svetskog fudbala u četvrtfinalu Mundijala. Biće eliktriciteta na terenu, prilično lako su svetski šampioni i evropski viceprvaci ušli među osam najboljih u Kataru, takoreći prošetali su se kroz osminu finala. Sad kreće “ono pravo”.

Uzdaće se Gordi Albion u Harija Kejna, ne nužno i u to da će golom rešiti utakmicu, jer nije samo fenomenalan strelac, već i asistent. Glavni zadatak čete Gereta Sautgejta biće da zaustavi Kilijana Mbapea, no daleko od toga da je jedina pretnja. Baš kao i Kejn sa druge strane…

Izabrane vesti

Olivije Žiru proživljava drugu mladost. Na Mundijalu u Rusiji nije mogao da postigne gol, odradio je “brdo” posla u polju, ali je u Kataru nemilosrdan. Postao je najbolji strelac u istoriji Trikolora, partijama je oduševio sunarodnike. Imun nije ostao ni David Trezege.

Francuska ima jasnu ideju šta želi da igra, na koji način će da sprovede zamisli trenera. Napadi su brzi, Žiru odrađuje izuzetan posao napred. Takođe, Rabio igra na veoma visokom nivou. Ernandez je ponudio nešto novo, dobro je rešenje i sve u svemu, mislim da je najkompletniji tim na prvenstvu. Dešan je oduvek jasan, tim igra na njegove kvalitete. Brazil je podigao nivo igara, ima kvalitetne pojedince i, ako sve bude po planu, polufinale će biti igrano između Brazila i Argentine”, rekao je David Trezege za RMC.

Ne pripada Olivije Žiru ovom vremenu, zaostavština je prethodne generacije koja je “izumrla”.

Olivije Žiru je centarfor starog kova, iz mog vremena. Takvih zaista više nema. Nemačka je mnogo propatila bez centarfora, Holandija igra bez njega. Teško je objasniti… Videli smo Španiju kojoj je nedostajala efikasnost, bilo je ili Morata ili ništa. Ima lepote, tehničke strane, ali morate da završite akciju. Čini mi se da je Žiru najkompletniji na Mundijalu”.

Nije želeo David Trezege da se upušta u detaljniju analizu i daje predikcije.

Biće teška utakmica, ne sme biti grešaka. Imaju kvalitetne igrače, ali je Francuska, izgleda, na višem nivou”, kratak je bio David Trezege.



tagovi

Katar2022David TrezegeOlivije ŽiruFudbalska reprezentacija Francuske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara