Lazar Tufegdžić (©Starsport)
Lazar Tufegdžić (©Starsport)

Tri kluba iz liga Petice prate Lazara Tufegdžića

Vreme čitanja: 1min | pon. 28.12.20. | 13:22

Nemačka, Španija i Italija moguće destinacije

Izvanredna jesenja polusezona je za Lazarom Tufegdžićem. Bio je udarna igla Spartaka, kojeg je golovima i asistencijama pogurao do petog mesta na tabeli.

Kada je pala zavesa na prvi deo sezone, iza Tufegdžića je ostao bilans od 11 golova i osam asistencija u Superligi i Kupu Srbije. Učinak koji nije promakao emisarima klubova sa Zapada.

Izabrane vesti

Ugledni francuski list Ekip je objavio na svom sajtu da su tri kluba iz liga Petice bacila oko na napadača subotičkog Spartaka. Najpre, Union Berlin je „snimio“ Tufegdžića i stavio ga na januarsku listu želja, pošto mu je napadač hitno potreban zbog povreda Maksa Kruzea, Entonija Udža i Joela Pohjanpala.

To, međutim, nije sve. Berlinci imaju konkurenciju i to iz Italije i Španije. Kako pišu Francuzi, za srpskog napadača zainteresovan je Udineze. Poznato je da crno-beli sa severa Italije imaju dobar skauting kada je srpsko područje u pitanju, a poslednji igrač kojeg su uzeli odavde je bio Petar Mićin iz Čukaričkog.

Mogao bi Tufegdžić da se otisne i u – Primeru. I to u redove Hetafea, za koji igra srpski reprezentativac Nemanja Maksimović. Španci su igrali i na međunarodnoj sceni prošle sezone, mada se sada bore u sredini tabele prvenstva.

Ponikao je Lazar Tufegdžić u školi Crvene zvezde, pominjalo se da su ga crveno-beli pratili tokom jesenje polusezone, ali sada deluje realnije da karijeru nastavi preko granice.


tagovi

SuperligaSpartak SuboticaLazar Tufegdžić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara