Dušan Lalatović i Miloš Vazura (© FK Partizan)
Dušan Lalatović i Miloš Vazura (© FK Partizan)

Tri kluba odbila Lalatovića pre Partizana: U Humskoj plata 3.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.07.20. | 08:28

Razmatra se opcija pozajmice Teleoptiku

Odavno se nije desilo da neko dođe u Partizan, a da navijači crno-belih o njemu ne znaju maltene ništa. Skromna igračka biografija oličena u činjenici da se na terenima Superlige pojavio samo devet puta navela je Grobare da se zapitaju po kojim kriterijumima su u Humskoj 1 birali Dušana Lalatovića i šta ih je tačno navelo da ga „vežu“ ugovorom do leta 2024.

Prema rečima generalnog direktora Miloša Vazure, u pitanju je zalog za budućnost, mlad igrač kog su zapazili prošle godine. Pitanje je samo gde. Uvidom u evidenciju utakmica visokog štopera postaje jasno da nije igrao nijedan meč saveznog ranga tokom 2019. Ni u Bugarskoj, kao član Slavije iz Sofije (nije debitovao), ni u Srbiji. Kad se vratio u otadžbinu posle neuspešne epizode u susedstvu potpisao je za Radnički iz Zrenjanina, člana Srpske lige „Vojvodina“. Jedino su mogli da ga primete na test susretu u Sportskom centru „Zemunelo“, kad je u dresu Teleoptika (stigao na probu) ostavio pristojan utisak na ljude iz Partizana. Uz opšti zaključak da bi mogao da bude interesantan, ali za – Optičare. U trećem rangu takmičenja.

Izabrane vesti

U međuvremenu, Dušan Lalatović se otisnuo u Slovačku, pre pandemije virusa korona odigrao minut na gostovanju Žilini i još 41 kod kuće sa Spartakom iz Trnave, a kad je ovog leta postalo jasno da se neće zadržavatu DAC Dunajskoj Stredi, počela je potraga za novim poslodavcima. Postojala je opcija potpis za Inđiju, Čukarički i(li) Javor, međutim, sva tri kluba odbila su predlog da dovedu bivšeg fudbalera Radničkog iz Niša i vranjskog Dinama. Na opšte iznenađenje javio se Partizan, dao mu četvorogodišnji ugovor, „četvorku“ na poleđini dresa i 3.000 evra mesečne plate.

Dilemu da li je Dušan Lalatović stvarno takav talenat da je drugima prošao ispod radara (pritom, ima 21 godinu, Strahinja Pavlović je sa 18 već bio standardan) u Partizanu su razvejali nagoveštajem da bi brzo mogli da ga pošalju na kaljenje u Teleoptik, da se kod trenera Alberta Nađa pripremi za izazove u prvom timu. Realno govoreći, u konkurenciji Bojana Ostojića, Nemanje Miletića, Makija Banjaka, Uroša Vitasa i Igora Vujačića ne bi se naigrao fudbala. Zato razmatraju da je da ga pozajmicom filijali, gde bi imao više prostora „isklešu“ za potrebe Superlige.

Tim pre što je Dušan Lalatović rođen 29. novembra 1998. i za mesec i kusur je izvisio da bude „bonus“.


tagovi

Dušan LalatovićMiloš VazuraFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara