""
""

Tri miliona razloga za humanost

Vreme čitanja: 3min | sre. 19.04.17. | 15:00

Poznati osvojili više od 3.000.000 dinara u akciji „Humanitarni tiket u podne – poznati tipuju“i svoje dobitke donirali fondacijama, organizacijama i udruženjima širom Srbije

Humanost na delu pokazalo je svih 314 učesnika velike akcije kompanije Mozzart „Humanitarni tiket u podne – poznati tipuju“, koja je pokrenuta prošle godine tokom Evropskog prvenstva u fudbalu. Neki od njih bili su na pragu milionskih dobitaka, neki su promašili samo po jednu utakmicu, a njih četrdeset petoro je bilo uspešno, pa je do sada osvojeno više od 3.000.000, koje je kompanija MOZZART donirala organizacijama i fondacijama po izboru poznatih. Jedno je sigurno, svi učesnici su tipovali sa istim ciljem – da pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Izabrane vesti

Učesnik koji je zaslužan za prelazak iznosa od tri miliona dinara je proslavljeni odbojkaš Aleksandar Atanasijević, koji je ostvario dobitak od 87.431,00 dinara i donirao ga Univerzitetskoj dečjoj klinica u Tiršovoj.

„Presrećan sam što sam, uz veliku pomoć drugova i malo sreće, uspeo da pogodim rezultate mečeva. Malo je humanitarnih akcija ovog tipa i upravo je to nešto što moramo svi zajedno da pomognemo, da se trudimo da ovakvih akcija bude što više, da budu što zastupljenije. Mislim da je naša budućnost upravo u deci koja dolaze i da pomoć treba da bude usmerena ka njima, jer sam imao priliku da vidim u kojim uslovima se radi sa decom i da, pored prevelike ljubavi doktora, zaslužuju i mnogo bolje uslove. Pozvao bih i svoje kolege iz svih sportova da se pridruže akciji Humanitarni tiket u podne i da zajedno pomognemo onima kojima je pomoć potrebna“, izjavio je Aleksandar Atanasijević.

Najuspešniji učesnik do sada u ovoj akciji bio je poznati  novinar i pisac Vanja Bulić koji je uz pomoć svojih sinova sastavio dobitni tiket i osvojio 351.025 dinara. Vanja je odlučio da svoj dobitak donira Zavodu za vaspitavanje dece i omladine.

„Meni je ova akcija donela mnogo radosti zbog saznanja da mi je pružena mogućnost da i na ovaj način pomognem onima kojima je materijalna pomoć neophodna. Dovoljno je videti radost na licima zaposlenih i štićenika Zavoda, pa na trenutak biti srećan koliko i oni, jer su shvatili da dobijeni novac mogu da utroše na poboljšanje standarda u Zavodu. Jako je bitno da u akciji učestvuju poznate ličnosti, jer se na taj način populariše humanitarni rad, pa je mnogima od njih upravo Humanitarni tiket bio početak šireg angažovanja u ovoj oblasti“, izjavio je Vanja Bulić.

Kao na terenu, tako i u tipovanju zablistao je naš proslavljeni košarkaš Uroš Tripković koji je uspeo da osvoji dobitak od 170.067 dinara i postane naš najuspešniji učesnik u oktobru. Uroš je svoj dobitak  donirao SOS dečjem selu u Kraljevu.

„Podržavam svaki vid humanitarne pomoći koja ide na pravo mesto. Verujem da će svaka donacija kompanije MOZZART otići na pravu adresu i pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Pozvao bih svakoga da učestvuje u ovoj akciji, jer naših pet minuta zaista nije mnogo, a može mnogo da pomogne“, izjavio je Uroš Tripković.

Zahvaljujući velikom odzivu poznatih ličnosti, kompanija MOZZART nastavlja sa akcijom ,,Humanitarni tiket u podne – poznati tipuju“ u želji da pomogne još većem broju ustanova, organizacija i fondacija širom Srbije.


tagovi

tiket u podneHumanosthumanitarni tiket

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara