Tri sezone tavorenja, da li je vreme da se ADO vrati u elitu?

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.05.24. | 11:52

Eredivizija, plej-aut: Ekipa iz Den Haga danas (18.45) u prvom meču polufinala dočekuje Ekscelzior

ADO Den Hag je ispao iz Eredivizije u sezoni 2020/2021. Posle tavorenja u drugom rangu holandskog fudbala, ekipa iz grada na obalama Severnog mora ima šansu da se konačno vrati u elitu.

Mesta u najboljem rangu ima za još jedan tim (Vilem Drugi Groningen su se vratili u Erediviziju), a četiri ekipe su u igri za plej-aut. Breda i Emen su odigrali 1:1 u utorak uveče, dok ADO u Den Hagu danas (18.45) dočekuje Ekscelzior. Gosti su završili kao 16. u Erediviziji. Ispod su bili Vitese i Volendam koji će naredne sezone da igraju u drugom rangu.

Izabrane vesti

Dok se Ekscelzior uključio u ovoj rundi, ADO je morao da da krene od prve faze plej-auta, odnosno od četvrtfinala. Za gol je bio bolji od De Grafšapa – 3:2 i 2:2. Junak tog dvomeča bio je iskusni napadač Aleks Šalk koji je postigao tri od pet golova za svoj tim. Nekadašnji igrač Ros Kauntija, Serveta i Urave do četvrtfinala plej-auta dao je samo tri pogotka na 17 mečeva, a sada za 180 minuta je tri puta zatresao mrežu rivala.

18.45: (2,50) ADO Den Hag (3,40) Ekscelzior (2,80)

Za domaćina neće igrati Absalem zbog crvenog kartona u prošlom meču protiv De Grafšapa, a van stroja je i povređeni Ventges. Ekscelzior je završio Erediviziju porazom od prošlogodišnjeg šampiona Fajenorda u Roterdamu (0:4).

Zanimljivo da su ovi rivali pre dve godine igrali u finalu plej-auta, kada je Ekscelzior bio bolji posle penal-ruleta. Na oba meča je bilo – 1:1 i 3:3.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Liverpul na Enfildu, Bilbao na San Mamesu ili možda Romu na Olimpiku?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

EREDIVIZIJA, PLEJ-AUT – POLUFINALE (PRVE UTAKMICE)

Utorak

NAC Breda Emen 1:1 (1:0)

/Haugen 38 – Besudžen 82pen/

Sreda

18.45: (2,50) ADO Den Hag (3,40) Ekscelzior (2,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

EredivizijaHolandija 1Ado Den HagEkscelzior

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara