Đerdan Šaćiri (©Reuters)
Đerdan Šaćiri (©Reuters)

Trikovi ili realna priča? Švajcarci pesimisti oko Šaćirijevog nastupa, dileme i oko Zomera, Okafora i Elvedija

Vreme čitanja: 1min | čet. 01.12.22. | 10:37

I Murat Jakin ima svojih problema sa zdravstvenim stanjem igrača

Sitne povrede su napravile pakao od života Draganu Stojkoviću Piksiju, a izgleda da svoje muke ima i Murat Jakin. Švajcarski mediji naime pišu da su četvorica vrlo bitnih igrača pod znakom pitanja za sutrašnji okršaj sa Srbijom, ključni u borbi za osminu finala Svetskog prvenstva.

Najveća briga je oko Džerdana Šaćirija, strelca pobedničkog gola na prethodnom duelu dve reprezentacije, na Mundijalu u Rusiji. Ni on ni Noa Okafor nisu igrali protiv Brazila i Švajcarska nije šutnula na gol protivnika. I mada je Đibril Sou rekao da su obojica juče normalno trenirali mediji spekulišu – možda i da bi zavarali Piksija? – da u stručnom štabu nisu baš toliko optimisti, jer oporavak ne ide prema očekivanjima.

Izabrane vesti

Šaćiri, koji bi sa 11. utakmicom na svetskim prvenstvima postao rekorder Švajcarske, spreman je da naravno igra i bez noge, ali će odluka biti doneta nakon poslednjeg treninga, večeras u 20 sati po lokalnom, odnosno 18 po srednjoevropskom vremenu. Isto važi i za Okafora s tim da se njemu daju veće šanse.

S druge strane, jučerašnji trening propustili su i prvi golman Jan Zomer te zbog prehlade i startni štoper Niko Elvedi. Zomer, koji je bio povređen i pred Mundijal, oseća bolove u stopalu.

Ali da ne gledamo previše u njihovo dvorište. Spremimo se za najjači tim Švajcarske.



tagovi

fudbalska reprezentacija Srbijereprezentacija ŠvajcarskeKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara