Bubakari Dukure i Ognjen Mršić (©Star sport)
Bubakari Dukure i Ognjen Mršić (©Star sport)

TSC ima zicer u Topoli

Vreme čitanja: 3min | pet. 06.05.22. | 13:15

Napredak lišen rezultatskog imperativa na premijeri 5. runde plej-ofa Superlige Srbije

Ostalo je još 270 minuta superligaškog fudbala, a gotovo da ništa još nije rešeno.

Ni borba za titulu nije gotova, jedino je sigurno da će Čukarički biti treći, ali otvoreno je sve u trci za četvrto mesto, kao i u igri za opstanak.

Izabrane vesti

Jedan od kandidata za poziciju broj četiri je TSC, koji večeras dočekuje Napredak na premijeri 5. kola plej-ofa. Prema formi, čist zicer. Domaćin je pred imperativom jer Čarapane mora da dobije ako želi da ostane u trci za izlazak na međunarodnu pozornicu. Topolčani nisu uspeli da pobede kod kuće Voždovac (1:1) i to ih je malo udaljilo od cilja, pa zato protiv nezainteresovanog Napretka ne sme da bude greške.

18.30: (1,35) TSC (4,90) Napredak (9,50)

Kruševljani su poraženi kod kuće od Partizana (3:0), nemaju baš nikakve ambicije do kraja sezone, u seriji su od četiri poraza bez postignutog gola. Iako u dva prethodna meča ove sezone TSC nije pobedio rivala (1:2 u Topoli, 2:2 u Kruševcu), sada bi sve osim trijumfa domaćina bilo veliko iznenađenje.

Šef stručnog štaba TSC-a Žarko Lazetić izjavio je da veoma poštuje Napredak kao klub sa velikom tradicijom, dobrim igračima i trenerom Zoranom Milinkovićem, koji ima iskustvo i titulu osvojenu sa Partizanom.

"Spremni smo za protivnika, u dobrom smo momentu i formi, ali ipak očekujem zahtevnu i napornu utakmicu. Zadovoljan sam kako smo odigrali meč protiv Voždovca i kako izgledamo na treninzima. Pozitivan je pritisak. Da smo osmi, rasterećeni, ekipi bi bilo teže da nađe motiv. Želeli smo ovu situaciju, da budemo u borbi za četvrto mesto i došli smo u nju. Sada sve zavisi od nas, tako da pritisak nije nešto što nas sputava, već nas tera da idemo napred", rekao je Lazetić.

S druge strane, još posle prve runde doigravanja i poraza od Vojvodine postalo je jasno da od borbe Kruševljana za Evropu nema ništa i da je u ovoj sezoni osmo mesto krajnji domet.

"TSC i dalje vidi šansu da se uključi u borbu za izlazak na međunarodnu scenu, tri boda ga deli od tog mesta. Respektujemo domaćina, znamo sve o njemu, svesni smo kvaliteta. Igra lep, napadački fudbal, ali smatramo da možemo ravnopravno da se nosimo. Ostale su nam tri utakmice do kraja i verujem da će naši igrači iskoristiti šansu da, bez straha, pokažu šta znaju. Cilj je da u Bačkoj Topoli ostanemo neporaženi. Znamo dobro šta kruševačka javnost očekuje i pokušaćemo u naredne tri runde da popravimo utisak", istakao je Alen Tupajić, prvi asistent šefa struke Čarapana Zorana Milinkovića.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

SUPERLIGA - 5. KOLO

Petak

18.30: (1,35) TSC (4,90) Napredak (9,50)

Subota

14.00: (1,12) Partizan (9,00) Vojvodina (20,0)

17.00: (1,10) Crvena zvezda (11,0) Radnički Niš (19,0)

Ponedeljak

17.30: Čukarički - Voždovac

*** kvote su podložne promenama



tagovi

SuperligaTSC Bačka TopolaNapredak Kruševac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara