TSC potpisuje ugovor sa lisabonskim Sportingom

Vreme čitanja: 1min | sre. 17.11.21. | 16:56

Klub iz Bačke Topole blizu velikog posla

TSC iz Bačke Topole se prethodnih godina profilisao kao jedan od najorganizovanijih klubova u Srbiji. Uz pomoć donacija mađarske vlade, ali i unutrašnjoj organizaciji, TSC je stigao do elitnog ranga ovdašnjeg fudbala, igrao je u Evropi čuveni meč sa bukureštanskim FCSB. Kao kulminacija svega stiglo je i otvaranje modernog stadiona u Bačkoj Topoli, koji ispunjava sve zahteve UEFA.

Ne žele na tome da stanu čelnici TSC, već nameravaju da i dalje grabe napred. Tome u prilog i vest koja stiže iz Londona. Prvi čovek TSC-a Janoš Žemberi nedavno je boravio u poseti akademiji Sportinga iz Lisabona, jednog od najvećih portugalskih klubova. Posetu Janošu Žemberiju organizovao je čuveni Leonel Pontes, bivši trener Sportinga i reprezentacije Portugalije, koji je imao velikog udela u karijeri Kristijana Ronalda.

Izabrane vesti

Žeberija je u Lisabonu, između ostalih, ugostio Paolo Gomez direktor Sportingove akdemije. Razumljivo, Janoš Žemeberi je bio impresioniran viđenim, posebno što omladinska škola Lavova važi za jednu od najboljih u Evropi. Očekuje se da Pontes i Paolo Gomez u skorijoj budućnosti posete Bačku Topolu, gde bi trebalo da potpišu ugovor o saradnji dve akdemije.

TSC je uporedo sa dobrim rezultatima prvog tima pokušao da unapredi omladinsku školu. Trenutno omladinci i kadeti igraju u kvalitetnoj ligi Srbije.

 


tagovi

TSC Bačka Topola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara