Turci igraju uraganski fudbal! Norveška naivna i nemoćna, Holanđani stali na noge (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.03.21. | 20:14

Ubedljivo slavlje selekcije Šenola Guneša u Malagi - 3:0

Turska je krenula idealnim putem ka Svetskom prvenstvu u Kataru. Nakon sjajne pobede nad Holandijom na startu kvalifikacija, selekcija Šenola Guneša je napravila dodatan zamajac ka konačnom cilju, pošto je večeras u Malagi deklasirala Norvešku - 3:0 (2:0).

Turci su iskoristili sve mane, ili bolje reći svu naivnost u igri Norveške. Ekipa Stalea Solbakena je imala samo prividnu terensku nadmoć, ali su linije bile potpuno raštimovane. Gunešov tim je bio odvažan, direktan i konkretan u trenucima kada je trebalo izvršiti kontraudar. Mnogo toga je bilo rešeno već u prvih pola sata igre. Turci su poveli već u trećem minutu, posle ubitačnog kontranapada, golom Ozana Tufana, a formalni domaćin je bio na kolenima već u 28. minutu, kada je sjajni Čaglar Sojundžu pogodio glavom na centaršut Jusufa Jazičija iz kornera.

Izabrane vesti

Između dva primljena gola Norvežani su pripretili preko Serlota, čiji je odličan skok i udarac glavom u 26. minutu završio pored gola, dok je deset minuta kasnije Eljunusi imao mogućnost da vrati svoju selekciju u igru pre kraja prvog poluvremena, ali je taj udarac završio pored leve startive.

Solbaken je bio nezadovoljan igrom svog tima, ali ništa konkretnije nije uspeo da uradi na poluvremenu. Sve je po pitanju pobednika bilo rešeno u 59. minutu, kad je igrač meča Ozan Tufan poslao neodbranjiv udarac sa oko 20 metara udaljenosti i matirao Andrea Hansena.

Strateg Norveške je probao uvođenjem Kinga i Torstvajta, još jednu odličnu priliku u 79. minutu imao je Serlot, ali je samo minut kasnije upravo Kristijan Torstvajt dobio crveni karton zbog nesmotrenog starta otvorenim đonom na Džanera Erkina. Povratka za Tursku više nije bilo.

Holandija je bila poljuljana porazom od Turske, što je bilo vidiljivo i na današnjem meču protiv slabašne Letonije na Amsterdam Areni, ali je na kraju ipak preovladali kvalitet i želja selekcije Franka de Bura - 2:0 (1:0).

Domaćin je napadao od početka do kraja meča, imao 75 posto loptu u svom posedu i 35 udaraca ka protivničkom golu, ali je i pored toga morao ozbiljno da se pomuči kako bi stigao do sva tri boda. Letonce je načeo Stiven Bergajs, sjajnim pogotkom sa ivice kaznenog prostora u 32. minutu, dok je sve bilo rešeno u 69. minutu. Tada je Luk de Jong bio najviši u skoku kod perfektnog centrašuta Memfisa Depaja.

Holanđani su imali veliki broj izrazitih prilika, opasno su pretili Depaj, De Liht, Vajnaldum i De Jong, ali se više nijednom nije tresla mreža mladog golmana Rige Robertsa Ozolsa. Holanđani za tri dana idu na noge Gibraltaru, gde će se potruditi da dodatno poprave plasman. Najzanimljivije bi trebalo da bude na okršaju između Crne Gore i Norveške u Podgorici, dok će Turska morati da potvrdi kvalitet u Istanbulu protiv Letonije.

GRUPA G

Crna Gora - Gibraltar 4:1 (2:1)

/Bećiraj 26, Simić 43, Tomašević 53, Jovetić 80 - Stajč 30pen/

Holandija - Letonija 2:0 (1:0)

/Bergajs 32, De Jong 69/

Norveška - Turska 0:3 (0:2)

/Tufan 4, Sojundžu 28, Tufan 59/



tagovi

Senol GunešČaglar Sojundžu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara