(© Reuters)
(© Reuters)

U Glazgovu se priča japanski: Seltik će odbraniti titulu, Rendžers nema način da ga prati (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 02.01.23. | 15:30

Zeleni preživeli gostovanje na Ajbroksu – 2:2

Bila je ona sezona pod vođstvom Stivena Džerarda kad je Rendžers prekinu dominaciju. Izgleda da je to bio izuzetak koji potvrđuje pravilo: Seltik nastavlja da vlada škotskim fudbalom.

Preživeli su Zeleni najteže gostovanje u ovom delu sezone, u 432. Old Firmu izborili nerešen ishod (2:2) i sačuvali devet bodova prednosti nad najvećim rivalom, što bi trebalo da im garantuje još jednu titulu: 11 u poslednjih 12 sezona. Niko ne sme na Ostrvu da se usudi da već sad, a tek je 2. januar, proglasi šampiona, ali imajući u vidu odnos snaga, kvalitet timova, pa i struke, deluje da pehar neće menjati vlasnika.

Izabrane vesti

Najviše zato što se sastav Ejna Postekoglua oslonio na Japance: Daizen Maeda je otvorio goleadu na Ajbroks parku, a Kjogo Furuhaši se postarao da lider zadrži opipljivu prednost. Prvi je postigao gol na početku, drugi na kraju meča i tako omogućio gostima da mirno igraju u nastavku prvenstva, uz saznanje da ekipa Majkla Bila nema dovoljno resursa da im zapreti. Čak se može reći da je više igrala na energiju, nego na ideju, iako je bila blizu pobede kojom bi vratila draž šampionatu.

Ovako, kajmak su pokupili Azijati. Najpre je Maeda iskorisito popreči pas Alfreda Morelosa i savladao iskusnog Alana Mekgregora za inicijalnu prednost Seltika, da bi dva minuta pre kraja Furuhaši 15. golom u prvenstvu opravdao status najboljeg strelca lige. Ako je kolumbijski špic kriv za prvi gol Seltika, onda je odgovornost kod drugog na ramenima više fudbalera u plavim dresovima pošto su se pogubili i ostavili Japanca neometanog.

Između je Rendžers stvarao šanse (dve u prvom delu propustio Morelos), jednom je Kent umalo kaznio propust Džoa Harta (posle njegovog udarca golman prosledio loptu na stativu), da bi se početkom drugog poluvremena razmrdao. Sve zahvaljujući furioznom početku tog dela u kome je sastav Majka Bila istrčao iz svlačionice preporođen. Tačno 339 sekundi bilo mu je potrebno da minus pretvori u plus na krilma razigranog Fešna Sakale.

Zambijac je najpre povukao napad koji je dovršio Rajan Kent pogotkom vrednim izjednačenja, da bi neposredno posle toga iznudio jedanaesterac posle starta Karla Starfelta, iako je utisak da je napadač Rendžersa prvo gazio štopera domaće ekipe. Džejms Tavernije je sa bele tačke postigao 100. pogodak u karijeri.

Iako je imao prednost i snažan huk sa tribina, Rendžers je stao i čekao šansu iz kontre. Nekoliko njih se ukazalo, ali se potvrdilo da Majkl Bil baš i nema tako kvalitetne fudbalere. Bar ne kao što je Furuhaši koji je u završnici sprečio novog trenera Policajaca da dobije još jednim prekretom, a Seltiku omogućio da izađe na autoput ka tituli.

ŠKOTSKA 1 – 20. KOLO

Ponedeljak

Galzgov Rendžers - Seltik 2:2 (0:1)

16.00: (1,62) Aberdin (3,80) Ros Kaunti (5,90)

16.00: (2,35) Harts (3,35) Hibernijan (3,05)

16.00: (2,60) Kilmarnok (3,10) Sent Miren (2,85)

16.00: (2,85) Livingston (3,10) Madervel (2,60)

16.00: (2,40) Sent Džonston (3,20) Dandi Junajted (3,10)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

SeltikGlazgov SeltikKjogo FuruhašiOld FirmGlazgov Rendžers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara