Grafičar (©Starsport)
Grafičar (©Starsport)

U Grafičaru spremni za Humsku: Cilj je da se nadigravamo i predstavimo na ozbiljnom nivou

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.12.23. | 13:23

"Ne postoji nikakav strah. Nismo naučeni u Zvezdi da se plašimo, već da se borimo, ko god da je preko puta nas", ističe levi bek Viktor Radojević

Za relativno kratko vreme mladi tim Grafičara triput će se sastati sa superligašima. Prvo je to bilo letos protiv Radnika iz Surdulice u baražu za Mozzart Bet Superligu, potom nedavno u šesnaestini finala Kupa Srbije protiv Spartaka iz Subotice, a u četvrtak (18.00, TV Arena Sport P1) će rival filijali Crvene zvezde biti - Partizan.

Nema sumnje da ovaj duel privlači veliku pažnju sportske javnosti baš zbog toga što za Grafose nastupaju momci koji se bore za šansu u crveno-belom dresu. Bolju priliku da se dokažu od duela sa najvećim rivalom teško da su mogli da dobiju.

Izabrane vesti

Ipak, neće svi biti na raspolaganju Marku Neđiću. Igrači koji ove sezone nastupaju na dvojne registracije nemaju pravo nastupa u masovnijem domaćem takmičenju, tako da će Grafičar morati oslabljen u Humsku.

"Ostaje mala žal što neće imati priliku da nastupe na predstojećem meču i iskuse ovakvu utakmicu. Sa druge strane svi ostali igrači su na raspolaganju, vredno su radili, slušali sugestije. Bićemo maksimalno spremni za važan duel koji nas očekuje. Najbitnije je da održimo koncentraciju tokom svih 90 minuta i ispoštujemo dogovore", istakao je 33-godišnji Neđić.

Veruje mladi strateg da će njegovoj ekipi dosta pomoći to što je u prošlom kolu već igrala protiv superligaša i savladala Subotičane 2:0, a veruje i da će predstojeće iskustvo biti od velikog značaja.

"Mladi igrači će imati priliku da steknu ogromno iskustvo. Imamo dosta fudbalera koji su na početku seniorskih karijera. Na utakmici protiv Spartaka su osetili kako izgleda igrati protiv superligaša i napravili iskorak. Želja svih nas je da i u četvrtak ostvarimo dobar rezultat i odemo korak dalje, ali naravno da postoji i faktor protivnika, iza koga je sjajna polusezona. Često su stizali do trijumfa u završnici mečeva, radi se o ekipi koja igra svih 90 minuta. Moramo biti obazrivi, poštujemo protivnika, ali isto tako znamo šta želimo i koliko naporno radimo. Cilj je da se nadigravamo, prikažemo u najboljem svetlu, ali i predstavimo Grafičar kao Zvezdinu filijalu na ozbiljnom nivou. Utakmica sa Partizanom mladim igračima treba da bude prilika da pokažu kvalitet i odigraju bez pritiska, iako je jasno da kada igrate za veliki klub morate da imate to u sebi. Verujem u njih i siguran sam da će pružiti maksimum", najavio je Neđić

Levi bek Grafičara Viktor Radojević i momak koji je prošao čitavu Zvezdinu školu ističe da ne postoji nikakav strah uoči gostovanja u Humskoj, već samo želja za nadigravanjem. 

"Očekuje nas težak meč protiv Partizana, sigurno jedan od najvažnijih u našoj dosadašnjoj karijeri. Želimo da pokažemo napadački fudbal koji negujemo, kao i kakvu budućnost ima Zvezda u Grafičaru. Naravno daćemo sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat i da napravimo veliko iznenađenje, ali smo pre svega fokusirani na to da odigramo borbeno i hrabro, bez straha. Prošao sam Zvezdinu školu, imao sam priliku da igram protiv večitog rivala mnogo puta, tako da sam tu vrstu pritiska davno prebrodio, ali je činjenica da će ovo biti nešto drugačije nego do sada. Naravno, ne postoji nikakav strah. Nismo naučeni u Zvezdi da se plašimo, već da se borimo, ko god da je preko puta nas", poručio je 19-godišnji Radojević.

KUP SRBIJE OSMINA FINALA

Utorak

Inđija – Novi Pazar 2:3 (2:3)

/Kojić 29, Desančić 29 – Bogdanovski 6, Ergelaš 17 pen, 21/

Sreda

Radnički 1923 - Smederevo u toku

OFK Vršac - Napredak u toku

15.30 (1,45) Čukarički (4,00) Javor (7,00)

15.30 (1,55) Voždovac (3,70) Radnički Sremska Mitrovica (6,00)

18.00 (11,00) Mladost GAT (5,20) Vojvodina (1,25)

18.00 (1,15) Crvena zvezda (5,20) Radnički Niš (15,00)

Četvrtak

16.00 Partizan - Grafičar


tagovi

Kup SrbijeFK PartizanGrafičarMarko Neđić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara