©Reuters
©Reuters

U Interu gledaju i slade se: Kjeza poništio Mertensov gol, derbi ostao bez pobednika (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.01.22. | 22:47

Ravnopravan remi u Torinu - 1:1

Inter polako, ali sigurno, ostaje sa Milanom kao jedinim ozbiljnim kandidatom za "skudeto", a s obzirom da i Rosoneri imaju dosta oscilacija, ekipa Simonea Inzagija u ovom trenutku deluje kao daleko najozbiljnija ekipa za osvajanje titule u italijanskom prvenstvu. Nerazurima je išao naruku i rezultat večerašnjeg derbija u Torinu, gde su Juventus i Napoli remizirali, pa je Inter ostao na ozbiljnoj udaljenosti - 1:1 (0:1).

Ekipa Lučana Spaletija je ostala na trećem mestu sa šest bodova udaljenosi, dok je Juventus sedmi sa minus 11, a pritom obe ekipe imaju utakmicu manje. Bio je to prilično ravnopravan meč. Napoli je bolje otvorio utakmicu i zasluženo poveo preko Drisa Mertensa u 23. minutu, dok je Juventus bio konkretniji u drugih 45 minuta, što mu se vratilo izjednačujućim pogodkom Federika Kjeze u 54. minutu.

Izabrane vesti

Posle svega viđenog teško se može reći da je neka od ekipa više zaslužila pobedu, već deluje kao da je podela plena u potpunosti ravnopravan ishod. Napolitanci su posle vodećeg gola još dva puta ozbiljno pripretili u prvom poluvremenu, preko Pjotra Zjelinskog i Drisa Mertensa, a omaleni belgijski napadač imao je dobru priliku i sredinom drugog poluvremena i to nakon šansi koje su ispred gola Davida Ospine stvarali Kuardado i Kjeza.

Drugo poluvreme u dobroj meri su usporile brojne izmene, ali je u poslednjih desetak mintua Juventus bio taj koji je pokazao više ambicija za postizanje gola. Posle nekoliko dobrih pokušaja igrača Stare dame, udaraca Lokatelija i Mojzea Kena, poslednju priliuku za promenu rezultata u sedmom minutu nadoknade imao je Paulo Dibala. Ipak, Argentinac je samo još jednom na delu pokazao da mu je forma u dresu Juventusa u ozbiljnom padu.



SERIJA A - 20. KOLO

Četvrtak

Sampdorija - Kaljari 1:2 (1:0)

/Gabijadini 18 - Dejola 55, Pavoleti 71/

Lacio - Empioli 3:3 (1:2)

/Imobile 14, Milinković Savić 66, 90+3 - Bajrami 6, Zurkovski 8, Di Frančesko 75/

Specija - Verona 1:2 (0:0)

/Erlić 85 - Kaprari 59, 70/

Sasuolo - Đenova 1:1 (0:1)

/Berardi 55 - Destro 7/

Milan - Roma 3:1 (2:1)

/Žiru 8, Mesijas 17, Leao 82 - Abraham 40/

Juventus - Napoli 1:1 (0:1)

/Kjeza 54 - Mertens 23/

Odloženo

Bolonja – Inter

Atalanta – Torino

Salernitana – Venecija

Fjorentina – Udineze



tagovi

Federiko KjezaDris Mertens

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara