(©Reuters)
(©Reuters)

U Zvezdi trljaju ruke: Azarov namestio remi sa Belgijom, umalo i pogodio (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 24.06.23. | 20:23

Gruzini su otkrovenje Evropskog prvenstva, a Portugalu se drma tlo pod nogama, neophodna mu je pobeda u poslednjem kolu…

Nigde Gruzije nije bilo, mogla je samo da sanja o igranju na Evropskom prvenstvu. A, sada je malo deli od plasmana među osam najboljih. I to bez Napolijevog superstara Hviče Kvarachelije. Gruzini su otkrovenje kontinentalnog šampionata, umalo su priredili još jednu senzaciju.

Bacili su na kolena talentovane Portugalce, zagorčali im život. Nije svejedno ni Belgijancima. Bili su tako blizu pobede, minuti su ih delili od preuzimanja prvog mesta u grupi, ali su na drugoj stativi zaboravili Đorđija Guliašvilija. Vinuo se u vazduh i fenomenalan centaršut Iraklija Azarova pretočio u pogodak i remi – 2:2 (0:2).

Izabrane vesti

Zvezdin levi bek je na premijeri dobio samo pola sata, jer je prethodno igrao za seniosrku reprezentaciju protiv Kipra. Regenerisao se i izrastao u jednog od heroja tima sa Kavkaza. Namestio je remi, dobro je i tukao ka golu Belgije u drugom poluvremenu sa distance i mogao da postigne gol… Zatvorio je desnu napadačku stranu suparnika i odigrao ceo meč.

Posle kvalitetne predstave levog beka u Zvezdi zadovoljno trljaju ruke. Em se odmerio sa Šarlom de Ketelareom i Loisom Opendom, em je blizu Irakli Azarov da sa saigračima izbori plasman među osam najboljih na Evropskom prvenstvu. Gruzini su nadoknadili dva gola zaostatka, izbegli su pad u ambis i poslednje kolo i meč sa Holandijom dočekuju kao lideri grupe.

Sve je moglo biti drugačije da Irakli Azarov nije uputio izvanredan centaršut, a Đorđi Guliašvili bio najsnalažljiviji u vazduhu. Gol pogledajte OVDE. I da Đorđij Tsitaišvili početkom drugog poluvremena nije odapeo strelu i pocepao mrežu.

Do tada je Gruzija bila u podređenom položaju, pleli su Belgijanci mrežu i zahvaljujući Maksimu de Kujpersu bili nadomak trijumfa. Levi bek Vesterloa bio je daleko najbolji pojedinac u prvom delu igre. Prvo je na dodavanja Milanovog dragulja Astera Vranksa sproveo loptu u gol, a potom i uposlio Ramazanija.

Lois Openda je zaustavljen, nije se vrsni golgeter proslavio protiv Gruzije, ali zato jeste Brajan Brobi u duelu sa Portugalijom. Na konopcima je bila Holandija sve dok se nije ukazao napadač Ajaksa, anulirao zaostatak i tako uvećao šanse njegove zemlje da prođe grupnu fazu – 1:1 (0:1).

Verovao je selektor Brajanu Brobiju, nije ga izvodio iz igre, iako tokom većeg dela meča nije bilo njegovog konkretnog doprinosa. Namirisao je da bi u završnici mogao da mu bude od koristi i – bio je. Vouter Burger je skočio, prosledio glavom loptu u peterac, a centarfor Holandije poslao loptu u mrežu. Bio je sam kao duh, nije mogao to da promaši. Gol pogledajte OVDE.

Portugalcima se drma tlo pod nogama, neophodna im je pobeda protiv Belgije u poslednjem kolu kako ne bi doživeli eliminaciju. Trenutno su najlošije plasirani tim u grupi sa samo jednim bodom, ali ni drugi nisu preterano odmakli.

U21 EVROPSKO PRVENSTVO – 2. KOLO

GRUPA A

Subota

Gruzija - Belgija 2:2 (0:2)

/Tsitaišvili 52, Guliašvili 87 - De Kujper 15, Ramazani 38/

Portugalija - Holandija 1:1 (1:0)

/Almeida 20 - Brobi 78/


GRUPA B

Subota

Rumunija - Ukrajina 0:1 (0:0)

/Dikan 89ag/

20.45: (1,40) Španija (4,70) Hrvatska (8,00)


GRUPA C

Nedelja

18.00: (5,60) Češka (3,70) Nemačka (1,65)

18.00: (1,35) Engleska (5,00) Izrael (9,00)


GRUPA D

Nedelja

18.00: (3,60) Švajcarska (3,45) Italija (2,05)

20.45: (6,50) Norveška (4,30) Francuska (1,50)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Fudbalska reprezentacija BelgijeFudbalska reprezentacija GruzijeEvropsko prvenstvo za mladeIrakli Azarovi

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara