Domeniko Berardi (Reuters)
Domeniko Berardi (Reuters)

Udarac za Italijane: Berardi propušta Euro i pauzira deset meseci

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.03.24. | 15:30

Sasuolo potvrdio da se iskusni ofanzivac vraća na teren tek početkom 2025. godine

Sasuolov brod tone, a jedini čovek koji je eventualno mogao da pronađe način da ga zadrži na površini, juče je doživeo peh zbog kojeg neće igrati fudbal pre 2025. godine. Neroverdi su zbog rupture ahilove tetive tokom duela sa Veronom ostali bez kapitena Domenika Berardija, ali to je bilo poznato i juče. Nova informacija tiče se reprezentacije Italije koja će evropsku krunu iz 2021. godine, u Nemačkoj morati da brani bez iskusnog ofanzivca.

Nakon što ove nedelje bude podvrgnut operaciji u Bolonji, Berardija očekuje čak deset meseci fudbalske apstinencije. Biće da je ovo najteža povreda u karijeri verovatno najboljeg italijanskog fudbalera u poslednjih desetak godina (izuzimajući Marka Veratija) koji nije nastupao za neki od znamenitijih klubova na Apeninima. Celu deceniju, od januara 2014. godine kada je kao klinac u debitantskoj sezoni u Seriji A isporučio poker golova u mrežu Milan, pričalo o momku kadrom da nastupa za nekog od italijanskih velikana.

Izabrane vesti

Godinama je provejavao kao potencijalno pojačanje Bjankonera (čiji je član i bio, ali za koje nikada nije zaigrao), Rosonera, Nerazura, Viole, Vučice, Lacija, ali je ostao na Mapei stadionu. U cv-ju mu stoji 370 utakmica, 142 gola i 94 asistencije za Neroverde. Da je proveo još koju utakmicu na terenu, bila bi ovo peta vezana sezona u Seriji A u kojoj je postigao 10+ pogodaka. Ovako je u aktuelnoj takmičarskoj godini ostao na devet pogodaka i četiri asistnecije. Verovatno će je pamtiti kao najtužniju u karijeri budući da će, kako stvari stoje, Sasuolo teško zadržati status italijanskog prvoligaša.

Italiji će svakako mnogo nedostajati na predstojećem Euru. Podsetimo da je leta 2021. bio standardni član reprezentacije Roberta Manćija koja je pokorila Evropu. Berardi je bio posebno zapažen u grupnoj fazi kada je u prve dve utakmice protiv Turske i Švajcarske, prvo primorao Meriha Demirala na auto-gol, pa namestio pogodak Mauelu Lokateliju. Pamtiče se i da je u finalu protiv Engleske preuzeo odgovornost izvođaća prvog jedanaesterca u odlučujućoj penal seriji.

Italija će na predstojećem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj igrati u B grupi koja je automatski dobila epitet grupe smrti jer se u njoj još nalaze Španija, Hrvatska i Albanija.


tagovi

Domeniko Berardifudbalska reprezentacija Italije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara