(© Reuters)
(© Reuters)

UEFA i EKA dogovorile model: Liga šampiona kreće u avgustu, po jedna utakmica u četvrtfinalu i fajnal for u Turskoj

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.05.20. | 15:50

Navodno, ovaj predlog biće izglasan 17. juna na Izvršnom odboru Evropske kuće fudbala

Evropski kupovi vraćaju nam se u avgustu! To je sada već sasvim izvesno. Gotovo svi sportski mediji širom Evrope prenose ekskluzivu madridskog Asa, koji tvrdi da da postoji načelan dogovor među najvažnijim ljudima u evropskom fudbalu. U pitanju su čelnici UEFA i EKA (Evropska asocijacija klubova).

Izvršni odbor Evropske kuća fudbala zaseda 17. juna i tada bi trebalo da bude donesena odluka o nastavku Lige šampiona i Lige Evrope, međutim preliminarni sastanci dve organizacije navodno su već iznedrili i tačne datume.

Izabrane vesti

Ono što je posebno interesantno jeste promena sistema takmičenja. Da bi sve utakmice bile odigrane u što kraćem roku, kako bi iduća sezona mogla da počne, u četvrtfinalu će se igrati samo jedan meč (verovatno na neutralnom terenu). Posle toga četiri najbolje ekipe otputovaće u Istanbul i na takozvanom fajnal-foru odlučiti o šampionatu Evrope za sezonu 2019/20. Finaliste će takođe odrediti samo jedna utakmica, a čitav spektakl u Turskoj trajaće četiri dana.

Ali pre svega treba da dobijemo sve učesnike četvrtfinala. Podsetimo, među osam su već prošli Atalanta, RB Lajpcig, Atletiko Madrid i Pari Sen Žermen. Dok se preostala četiri kluba traže. Iznad vidite i rezultate iz prvih mečeva.

Četiri utakmice osmine finala počele bi da se odigravaju 6. avgusta, za kada je planiran i restart Lige Evrope, a već od 8. avgusta krenulo bi četvrtfinale. U tekstu španskog lista navodi se da bi 17. juna na sastanku IO Uefe trebalo da se razmotri nekoliko ideja, ali da je ova praktično već izglasana kao najbolja.

Ovo praktično znači da kvalifikacije za evrokupove ne bi počele pre septembra, a to opet implicira da baraž utakmice Lige nacija ne bi mogle da budu igrane u tom terminu, što je postojalo kao opcija.


tagovi

UEFALiga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara