Radost Klub Briža (©Reuters)
Radost Klub Briža (©Reuters)

Unionu se nikako ne da, opet je najveći tragičar! VAR doneo titulu Klub Brižu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.05.24. | 20:53

Serkl umalo da zagorča život gradskom rivalu, gutali su navijači plavo-crnih knedle do poslednjeg sekunda, ali na su oni ti koji slave u Belgiji ove noći

Lud sistem – luda i šampionska trka! Ništa u belgiji ne može da bude obično, svakidašnje. Mora da bude drame, graški znoja i ’rezanja vena’ među navijačima. Nije bilo spektakularno kao prošle godine u ovo vrmee kada su u razmaku od samo nekoliko minuta tri kluba bili prvaci, ne bi bilo ni normalno da se tako nešto ponovilo. Ali, jedna stvar se ne menja – Union Sen Žiluaz je najveći tragičar. Titula mu je izmakla za bod.

Nikako se neda malenom predratnom velikanu da se vrati na tron. Jeste posle 110 godina osvojio kup, ali mu je glavna premija ponovo izmakla. I ponovo je bilo pocupkivanja i gledanja u susedstvo, pratili su njegovi navijači šta se dešava u Brižu i ostali razočarani, jer Serkl im nije učinio uslugu. A, malo je falilo da zagorča život gradskom rivalu, da izbije Klub Brižu titulu iz šaka... Novog šampiona odredio je VAR!

Izabrane vesti

Jednoga trena sve se treslo na Žozef Marijen stadionu u Briselu. Na zdanju smeštenom u šumi tribine su se zapalile kada je lopta prešla gol-liniju, kada su igrači Serkl Briža poskočili nakon što ju je Leandro da Silva Lopes na silu ugurao iza crte. Ali, avaj! Dobio je glavni arbitar signalizaciju iz VAR sobe, trenuci su trajali kao večnost i konačna odluka je bila: nema gola, ni penala zbog prethodnog igranja rukom.

Dosuđen je ofsajd u 83. minutu na radost domaćih navijača na Jan Brejdel stadionu. Mogli su da odahnu, da progutaju one silne knedle koje su im bile u grlu, jer u tom slučaju bi se situacija preokrenula za 180 stepeni. Tada bi Union izbio na prvo mesto, već je bio nadomak pobede, jer je protiv Genka imao 2:0. Tako je i ostalo u Briselu, ali iz Briža za predratnog velikana nisu stigle vesti kojima se nadao. Džaba mu bila i pobeda nad Genkom – 2:0.

Serkl Briž ga nije obradovao, ostalo je 0:0 u gradskom derbiju i plavo-crni su se posle godinu dana vratili na tron. Još jednom je sve dobro što je Union gradio tokom čirtave sezone palo u vodu. Veći njen deo bio je lider, pre no što se ušlo u doigravanje imao je čak 19 bodova više od Klub Briža.

Stanje na tabeli bilo je sledeće: Union (70), Anderleht (63), Antverpen (52), Klub Briž (51), Serkl Briž (47), Genk (47). Kada su prepolovljeni, trebalo je najveći rival da mu bude Anderleht, jer je bio na pobedu zaostatka. Ali, i on je uprskao.

Tek nešto manji tragičar od Uniona je najveći belgijski klub. Ni posle sedam godina Anderleht neće biti šampion, patnji nije došao kraj. I njemu je, kao i Sen Žiluazu, bilo neophodno da Klub Briž podbaci. To se nije dogodilo, ali je pod pritiskom pukao tim sa Loto parka. Ne da nije dobio, nego je dopustio Antverpenu da preokrene u nadoknadi i patosira ga – 3:1.

Plavo-crni deo Briža ove noći slavi! Klub Briž je šampion, njegova je i Liga šampiona. U kvalifikacije za društvo najboljih ide Union, a Anderlehtu su ostale mrvice u vidu kvalifikacija za Ligu Evrope.

BELGIJA 1, PLEJ-OF - POSLEDNJE 10. KOLO

Nedelja

Antverpen – Anderleht 3:1 (0:1)

/Matazo 63, Jusuf 90+4, Balikviša 90+7 – Drejer 41/       

Klub Briž – Serkl Briž 0:0

Union Sen Žiloaz – Genk 2:0 (1:0)

/Vanute 37, Nilson 80pen/



tagovi

Župiler Pro ligaUnion Sen ŽiloazKlub BrižAnderlehtAntverpenGenkSerkl Briž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara