(© Reuters)
(© Reuters)

Uopšte mi nije žao Nemaca, setite se nepriznatog gola Lamparda u Južnoj Africi

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.12.22. | 22:51

Džo Kol i Endi Grej o diskutabilnom pogotku Japana

Japan je šokirao i Nemce i Špance. Jedne boli više, druge manje – kao da su hteli da izgube kako bi dobili na papiru lakšeg rivala u osmini finala – a deluje da su se odlučujućem pogotku Samuraja posebno obradovali Englezi.

Tradicionalno rivalstvo Britanaca i Nemaca još jednom je isplivalo na površinu posle odlučujućeg pogotka na završnom meču trečeg kola Grupe E Prvenstva sveta u Kataru. Postigao ga je Ao Tanaka posle dodavanja Kaoura Mitmome, koji je – utvrđeno je pregledavanjem u VAR sobi – stigao da odigra pas pre nego što je lopta prešla crtu. Mnogima se učinilo da nije, ali pojedinci snimci i detaljno bavljenje geometrijom doneli su Azijatima gol vredan plasmana u osminu finala.

Izabrane vesti

Ujedno i slavlje Engleza. Na prvi pogled nezaintereosvanih za ishod ovog duela, međutim...

Ovo jeste koštalo Nemačku – da je ostalo nerešeno na susretu Japana i Španije Pancer divizija bi prošla u nokaut fazu – ali setite se moje poslednje utakmice u reprezentaciji Engleske. Bilo je to 2010. u Južnoj Africi, kad je Frenk Lampard postigao gol, tako što je lopta definitivno prešla gol-liniju. Zato, uopšte mi nije žao Nemaca“, likovao je u londonskom studiju posvećenom Mundijalu Džo Kol, nekadašnji reprezentativac Engleske.

Stvarno, ko se seća šta se desilo na susretu osmine finala u Blofemtajnu, jasno mu je da se posle Lampardovog šuta sa distance pri vođstvu Pancer divizije 2:1 lopta od prečke odbila iza linije i da je trebalo da bude nerešeno.

Sad se Nemcima vratilo. Iako ima i suprotnih stavova.

„Ne zanima me uticaj tehnologije. Ovo je trebalo da bude gol-aut“, uverava Endi Grej, nekadašnji reprezentativac Škotske koji je sedeo do Kola u studiju.

Čak je i komentator koji je prenosio utakmicu na teritoriji engleske, Klajv Tajldesli uzviknuo:

„Ova „mrtva“ lopta će biti deo istorije Japana“.


tagovi

Džo KolFrenk LampardFudbalska reprezentacija Nemačkefudbalska reprezentacija Japanareprezentacija JapanaKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara