Španci, ako ste pobegli od Brazila, fudbal će vas kazniti! Japan "tuče" samo velike, neka se spreme Hrvati (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 01.12.22. | 21:57

Samuraji slavili posle velikog preokreta i zauzeli prvo mesto u grupi E - 2:1

Neće moći da se otarase Španci od priče i žestokog udara nemačke javnosti o tome da su kalkulisali u poslednjem kolu i birali da igraju protiv Maroka u osmini finala, a ne sa Hrvatskom, a potom u četvrfinalu sa pobednikom okršaja Portugalije i drugoplasiranog tima grupe G u kojoj se nalazi Srbija, a ne sa moćnim Brazilom. U teži deo kostura otišao je sjajni Japan, koji je posle Nemačke savladao i Crvenu furiju, pa je završio na prvom mestu grupe E, ispred večerašnjeg protivnika i eliminisanih Pancera - 2:1 (0:1).

Selekcija Hadžimea Morijasua je baš kao i protiv Nemaca napravila preokret u drugom poluvremenu, za šest minuta u drugom došla do prednosti golovima Doana i Tanake, poništila gol Alvara Morate iz 11. minuta, a onda bez mnogo problema sačuvala tri boda. Ako su Španci sve ovo uspeli da iskalkulišu, nema sumnje da će ih vrlo brzo stići fudbalska pravda, jer se tako nešto jednostavno ne radi. Ipak, teško da će neko moći da dokaže da su to stvarno učinili.

Izabrane vesti

A sve je u uvodnih 45 minuta utakmice delovalo da Španci ipak ništa neće prepuštati slučaju. Poveli su već u 11. minutu golom Alvara Morate posle pravovremenog centaršuta Sesara Aspilikuete, a onda do kraja prvog dela igre držali sve pod svojom kontrolom.

Morijasu je na poluvremenu u potpunosti pododio sa izmenama. Umesto Takefuse Kuba i Jutoa Nagatome na teren je posao Ritsua Doana i Kaoura Mitomu, koji su upravo bili najzaslužniji za ekspresan preokret Samuraja. Doan je u 48. minutu posle odličnog driblinga snažno šutirao sa ivice kaznenog prostora, Unaj Simon je prilično loše reagovao i u dobroj meri kumovao izjednačenju protivnika.


Čuvar mreže Atletik Bilbaa mogao bi da se ispostavi kao slaba tačka ove selekcije u završnici takmičenja, pošto je prilično "plivao" po gol-liniji i kod drugog gola Japanaca u 51. minutu utakmice. Mitoma je na gotovo neverovatan način stigao loptu na gol-aut liniji, kada su svi mislili da je izašla, a to se ispostavilo kao savšen centaršut. Ao Tanaka se najbolje snašao u gužvi i ispred očajno postavljenog Rodrija postigao drugi gol za svoj tim. Ispostavilo se i da postavi konačan rezučtat utakmice.

Španija je utakmicu okončala sa neverovatnih 83 odsto lopte u posedu. Enrike je uvodio Toresa, Asensija, Fatija i Albu, ali se ništa suštinski nije menjalo. Zapravo, na jedninu pravu šansu se čekalo do 90. minuta utakmice, kada su dobro iskombinovali Asensnsio i Olmo, u situaciju jedan na jedan iskosa sa desne strane ušao je napadač Lajpciga, ali je šutirao pravo u Šuičija Gondu, pa je slavlje Japana ubrzo moglo da počne.

JAPAN - ŠPANIJA 2:1

/Duan 48, Tanaka 53 - Morata 12/

Doha

Stadion: Kalifa

Sudija: Viktor Gomes (Južna Afrika)

Žuti kartoni: Itakura, Taniguči, Jošida (Japan)

JAPAN (3-4-3): Gonda - Itakura, Jošida, Tanaguči - Ito, Morita, Tanaka (od 87. Endo), Nagatomo (od 46. Mitoma) - Kamada (od 69. Tomijasu), Kubo (od 46. Duan), Maeda (od 61. Asano).

ŠPANIJA (4-3-3): Simon - Aspilikueta (od 46. Karvahal), Rodri, P. Tores, Balde (od 68. Alba) - Buskets, Pedri, Gavi (od 68. Fati) - Vilijams (od 57. F. Tores), Olmo, Morata (od 57. Asensio).


SVETSKO PRVENSTVO, GRUPA E

Treće kolo

Japan – Španija 2:1 (0:1)

/Doan 48, Tanaka 51 – Morata 11/

Kostarika – Nemačka 2:4 (0:1)

/Taheda 58, Vargas 70 – Gnabri 10, Haverc 73, 85, Filkrug 89/



tagovi

Katar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara