(©MN Press)
(©MN Press)

Đuričić: Šta nije valjalo dosad? Dosta toga... Nadam se da ćemo igrati hrabrije, ofanzivnije...

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.03.21. | 13:47

"Radujem se saradnji sa Piksijem"...

Filip Đuričić kazao je uoči starta novog reprezentativnog ciklusa i prve utakmice tokom martovskih akcija protiv Republike Irske da očekuje da će novi selektor mnogo toga promeniti u radu i poručio da bi nacionalni tim ubuduće trebalo da igra s mnogo više samopouzdanja, te s verom da je bolji od svakog ko se nađe prekoputa.

Izabrane vesti

"Dolaskom novog selektora očekujem novu energiju. Sigurno da će se u radu mnogo toga promeniti. Svaki selektor ima svoj način rada, svoje ideje. Na nama je da prihvatimo te nove informacije. I da ostvarimo plasman na Svetsko prvenstvo".

Vezista Sasuola poručio je da se raduje saradnji sa svojim idolom...

"Piksi je idol nacije. Veliki autoritet. Igrao je tu gde ja igram, sigurno ću mnogo toga da naučim. Popuniće sjajan niz trenera sa kojima sam radio, od Van Bastena, Kumana, do Mihajlovića. Zadovoljstvo. Radujem se saradnji. Nadam se da ćemo igrati bar za nijansu ofanzivnije nego prethodnih godina".

"Šta nije valjalo? Dosta toga nije valjalo, dosta toga je bilo i dobro. Ne treba da pričamo o onome što je bilo, već o onome što dolazi".

Đuričić pruža uveravanja da smo bolji od Iraca...

"Individualni kvalitet može da napravi prevagu. Imamo igrače koji su u odličnoj formi i igraju ozbiljne lige. Međutim, treba da se koncentrišemo na timsku igru i na to što ćemo svi da radimo. Ne samo 11 koji će da istrče na teren, već svih 30. Na duži period potrebna je kolektivna igra za rezultat. Utakmica sa Norveškom može da bude putokaz. Potrebno je da uđemo u utakmicu s Ircima kao tada u Norveškoj, da igramo hrabro, da igramo unapred, da verujemo da smo bolji. Bez straha. Selektor je bio takav igrač i verujem da će te stvari preneti na nas. A verujem i da imamo kvalitet za to".

Na konstataciju da redovno postiže golove protiv ostrvskih ekipa Đuričić je kazao:

"Nisam ni znao za to. Voleo bih da nastavim seriju. Bitno je da ekipa pobeđuje. Da kvalifikacije otvorimo na pravi način. Prva utakmica je najbitnija. Tu se kreira atmosfera, razmišlja o narednim utakmicama. Irska je kvalitetna, ali treba da se koncetrišemo na nas".

Bodom protiv Iraca Đuričić ne bi bio zadovoljan, ali protiv Portugalaca...

"Treba uvek igrati na pobedu. E sad, Portugalci su prvaci Evrope. Možda bih i bio zadovoljan bodom protiv njih, ne znam sad"...

Dileme oko najveće opasnosti kada je Portugal u pitanju - nema.

"Na Ronalda ne treba trošiti reči. Utiče i na ekipu i na protivnike samom pojavom. U Juventusu možda ne igra kao u Realu, ali sama pojava njegova utiče na sve. Velika prednost za Portugalace. Nadam se da će imati loš dan protiv nas", zaključio je Filip Đuričić.



tagovi

Filip Đuričić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara